MUP KS: Početak nove školske godine *Arhiva

Info: Aktivni članci 534, Arhivirani članci 4439

Povodom početka nove školske godine za učenike osnovnih i srednjih škola na području Kantona Sarajevo, s ciljem osiguranja što viših sigurnosnih uslova za sve učenike, posebno najmlađu generaciju polaznika, koja ove godine, po prvi put sjeda u školske klupe, policijski komesar Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo je naložio organizacionim jedinicama da za svoje područje djelovanja sačine planove mjera i aktivnosti u blizini odgojno obrazovnih ustanova, sa posebnim akcentom na vrijeme dolaska i odlaska učenika iz škola, kao i u vrijeme korištenja velikih odmora.

Takođe, naloženo je da policijski službenici ostvare neophodnu saradnju sa odgovornim osobama u školama, kao i da za najmlađe polaznike, održe prigodna predavanja na temu “Djeca u saobraćaju”.

Ovom prilikom apelujemo na sve vozače – učesnike u saobraćaju, da se pridržavaju saobraćajnih propisa, te im skrećemo pažnju na potreban povećani oprez tokom vožnje, posebno u blizini pješačkih prelaza i zona koje su u blizini osnovnih i srednjih škola.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo koristi ovu priliku da svim učenicima i odgojno – nastavnom osoblju zaželi sretnu i uspješnu novu školsku godinu.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.