MUP KS: Preventivne mjere na zaštiti od požara – apel i upozorenje građanima

Redakcija 31. mar 2021 ID: 13049
Vaša reklama ovdje

U narednom periodu za očekivati je izvođenje proljetnih radova na čišćenju obradivih površina koji ponekad uključuju i spaljivanje niskog rastinja, korova i slično, te tom prilikom postoji i opasnost od izbijanja požara.

S tim u vezi apelujemo na sve građane da se tokom izvođenja proljetnih radova suzdrže od aktivnosti koje mogu dovesti do izazivanja i širenja požara, a samim tim i do eventualnog činjenja nekih od krivičnih djela propisanih važećim krivičnim zakonom F BiH.

Također, neophodno je podsjetiti i na trenutnu epidemiološku situaciju uzrokovanu koronavirusom, zbog čega je potreban dodatni oprez i obavezno poštivanje naredbi i preporuka nadležnih organa donesenih u vezi s aktuelnom pandemijom.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sadržaj iznad je u naš sistem unešen 31. mar 2021 @12:17 od strane autora Redakcija osim ako nije navedeno drugačije (preuzeto, izvor obavezan) i numerisan je unikatnim brojem SN1/2103-311217-13049 koji možete koristiti tokom prijave kako bi znali o kojem se sadržaju radi. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim. Komentari na društvenim mrežama ne predstavljaju stavove portala IlijašNet te su odgovornost autora komentara.
Želite li dostaviti saopćenje za javnost, dojaviti vijest, najaviti događaj ili se reklamirati na portalu IlijašNet kontaktirajte nas na:
Email: ilijasnet@gmail.com
Viber poruke: +387 62 118 465
Facebook poruke: Facebook Poruka

Povezani članci

Back to top button