Muškarac izboden u Ilijašu

Pripadnici sarajevske Sedme policijske uprave sinoć su u Ilijašu uhapsili 56-godišnjeg M. S. iz Lješeva zbog sumnje da je pokušao ubiti godinu mlađeg B. E. iz Sarajeva, kojeg je napao nožem.

Kako saznajemo iz MUP-a KS, policiji je sinoć nešto prije 22 sata prijavljeno da je u ulici Hašima Spahića u Ilijašu došlo do narušavanja javnog reda i mira. Dolaskom na mjesto događaja, policija je zatekla povrijeđenog B. E. sa povredama od noža, koje mu je nanio M. S., koji je odmah uhapšen.

– Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu, gdje su ljekari konstatovali lakše tjelesne povrede u predjelu grudnog koša – navode iz MUP-a.

O slučaju je obaviješten i dežurni kantonalni tužilac, koji je, s obzirom na mjesto povređivanja djelo okvalifikovao kao pokušaj ubistva.

Uhapšeni je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje uhapšenih osoba MUP-a Kantona Sarajevo, dok se rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju svih okolnosti ovog događaja nastavlja.

Povezani članci

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam. Fokusirani smo na općine: Ilijaš, Brezu, Visoko i Vogošću.

redakcija@ilijas.net | +387(0)62 118 465

Statistika: Članci: 177, Dopisnici 7, Pregledi 1087874