MZ Luka: Radovi napreduju, u toku prikjučenje domaćinstava na kanalizacionu mrežu (FOTO) *Arhiva

Info: Aktivni članci 611, Arhivirani članci 4683

Na području mjesne zajednice Luka uveliko se radi na proširenju  putne komunikacije u obuhvatu Industrijske zone Luka, a radi se o putu od podvožnjaka u naselju Luka do puta kroz Željezaru u dužini cca 415 metara.

Inače u mjesnoj zajednici Luka razvijena je industrijska proizvodnja sa najvećim brojem fabrika  na području Ilijaša. IZ Luka najveći je Industrijski centar Općine Ilijaš.

Vrijednost samo ovog projekta proširenja putne komunikacije  je oko 350.000,00 KM. Finansijska sredstva za realizaciju ovog projekta osigurala je Općina Ilijaš, Ministarstvo privrede KS i Ministarstvo saobraćaja KS.

Rekonstrukcija obuhvata asfaltiranje puta i trotoara, te izgradnja fekalne i oborinske kanalizacije za čiju realizaciju su zaduženi uposlenici JKP Vodostan iz Ilijaša.

Prema informacijama kojima raspolažemo radovi na izgradnji kanalizacione mreže se privode kraju, ostalo je još priključenje domaćinstava čime bi se ovaj dio projekta završio. Prije pripremnih radova za asfaltiranje ostalo je da se polože cijevi za gasovod, što je nezvanična informacija.

Pomenuti projekat planiran je ugovorom još iz 2018. godine, ali nije realizovan u protekloj godini zbog početka zimske sezone i neophodnog izmještanja elktroinstalacija, telekomunikacija, te izgradnje fekalne i oborinske kanalizacije.

Radove izvodi firma “GEO-PUT” d.o.o. Maglaj, koja je angažovala i podizvođačku firmu BILAL d.o.o. iz Ilijaša.

Nadzor vrši Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo. Rok za izvođenje radova je 75 kalendarskih dana, čiji rok neće biti ispoštovan.

U toku izvođenja radova dolazit će do povremene izmjene režima saobraćaja koja će se provoditi u jednoj saobraćajnoj traci naizmjenično, propuštanjem saobraćaja i povremenom obustavom do 15 minuta.

Izvođač radova postavio je odgovarajuću saobraćajnu signalizaciju na dionici gdje se izvode radovi.

5d99be415eaa2 5d99be32e1deb 5d99be1286c74 5d99be07815ce 5d99bdfc7085e 5d99bdecdffe4 5d99bdd39fa80 5d99bdc6e4b74 5d99bdb27ad48

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.