Na jezeru Starača ulovljen šaran od 15 kilograma *Arhiva

Ilijaš

Dolaskom toplijeg vremena, i riba postaje sve aktvinija, što na jezeru Starača dokazuju i svakodnevni ulovi.

Tako je Senad Balić, član Udruženja Bistro! iz Sarajeva, prije dvije noći u jezeru uhvatio čeetiri šarana težina između četiri i osam kilograma i jednu štuku težine šest kilograma.

Fahrudin Letić je ulovio amura težine oko sedam kilograma, Esmir Hasečić iz Ilijaša je prije nekoliko dana ulovio šarana od 13 kilograma, a trenutni, ovosezonski rekord, sinoć je postavio Kemal Avdić, potpredsjednik Udruženja Bistro iz Sarajeva, uhvativši šarana težine 15,1 kilogram.

Na jezeru je za ovaj mjesec predviđeno održavanje i dva takmičenja u ribolovu. Prvo je 8. aprila u lovu štuke Topfish 2018, a drugo je Memorijalni kup u lovu šarana i amura u pomen na nedavno preminulog predsjednika Udruženja Bistro! Adnana Osmanagića.

izvor: RadioSarajevo.ba

Autor članka je Redakcija sa 139 aktivnih i 784 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net | +387(0)62 118 465

#IlijašNet #iNet | 2018 IlijašNet© Prvi u Ilijašu
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.