Na području Ilijaša građani su odgovorni i pridržavaju se naredbi Kriznog štaba

Info: Aktivni članci 508, Arhivirani članci 4169

Jedna od mjera na vanrednoj sjednici općinskog štaba civilne zaštite koja je izdata na prethodnom sastanku bila je kontorla građana kojima je određena izolacija. Ovu mjeru provode pripadnici PU Ilijaš.

Kko je i istakao na sastanku, Irfan Nefić komandir PU Ilijaš i član OŠCZ, postupa se po rješenjima Federalne uprave inspekcijskih poslova, te da se nadziru osobe koje se nalaze u izolaciji po rješenju.

Moramo napomenuti da policija preduzima određene mjere i radnje preventivno djelujući na adekvatan način kako bi zaštitili građane naše općine.

Na području naše općine nije evidentiran ni jedan slučaj zaraze koronavirusom dok se u samoizolaciji nalazi 69 osoba.

Nakon uvođenja zabrane kretanja za mlađe od 18 i starije od 65 godina volonteri CK Ilijaš aktivno rade na pomaganju osobama kojima je pomoć potrebna.

Od sinoć je na području čitave FBiH uveden i policijski sat što znači da je zabranjeno kretanje za sve bez opravdanog razloga, zabrana je na snazi od 18 do 5 sati a trajat će do daljnjeg.

Sve općinske službe aktivne su na poduzimanju preventivnih mjera u spriječavanju širenja koronavirusa.

Planirane su i nabavke šatora, sredstava za dezinfekciju, zaštitnih maski kao i pranje ulica.

Ispred trgovina primjetne su manje gužve zbog mjera opreza kojima se pridržavaju preporuke nadležnih o rastojanju.

Pozivamo sve građane da ovu situaciju shvate ozbiljno i da se pridržavaju svih MJERA i NAREDBI Kriznog štaba.

Apelujemo na sve građane da u danima borbe protiv koronavirusa zaštitne maske i rukavice koje nose van kuća adekvatno odlažu u otpad.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.