Na području Ilijaša sedam osoba prekršilo mjere samoizolacije

Info: Aktivni članci 516, Arhivirani članci 4439

Zbog nepoštovanja zaključka zabrane kretanje svim licima na javnim površinama u vremenu od 20 do pet sati, u protekla 24 sata na području općine Ilijaš sankcionisanana je jedna maloljetna osoba.

Prema podacima web aplikacije za praćenje prisutnosti koronavirusa (Covid-19) na području Kantona Sarajevo, u samoizolaciji na području općine Ilijaš nalazi se 113 osoba.

Zabilježeno je i jedno krivično djelo.

Pripadnici PU Ilijaš obišli su 44 osobe koje se nalaze u samoizolaciji te je utvrđeno da je sedam osoba prekršilo ovu mjeru, od kojih je pet vozača i dvije osobe čiji je boravak prijavljen u općini Ilijaš a nalaze se na području drugih općina.

Prema odluci Federalnog štaba civilne zaštite također je naređeno da građani na ulici, odnosno javnim površinama, moraju poštovati epidemiološko-zaštitne mjere.

To podrazumijeva obavezno nošenje maski, pamučnih traka ili šala preko usta i nosa, kao i socijalnu distancu najmanje jedan i po metar.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.