Na proljeće sljedeće godine rekonstrukcija dionice puta Stari Ilijaš – Malešići *Arhiva

Info: Aktivni članci 598, Arhivirani članci 4683

Na području Ilijaša brojni su radovi na putnim komunikacijama, a trenutno se intenzivno izvode radovi na potezu u MZ Lješevo, prema granici kantona Sarajevo. Direkcija za ceste KS je značajno povećala dužinu ove dionice i ove godine trebali bi doći do kraja granice kantona.

Bitno je naglasiti cestu od Starog Ilijaš do mosta u Malešićima, projekat koji se već dvije godine priprema i najavljuje. Realizacija ovog projekta nije počela jer je došlo do zastoja u realizaciji, a radi se o tome da se radilo na izradi novog regulacionog plana čime su se definisale potpuno drugačije i puno bolje performanse ove dionice.

Kako je planirano novim regulacionim planom, uradit će se rekonstrukcija koja podrazumijeva trotoare sa obje strane kao i izgradnja kanalizacije. Direkcija privodi kraju izradu glavnog projekta, Općina je uradila projekat kanalizacije i sve to će biti objedinjeno  u jedan projekat.

Do kraja godine, kako je planirano, izdat će se građevinska dozvola, a potom bi Direkcija početkom naredne godine trebala raspisati tender kako bi radovi mogli zapčeti na proljeće 2020.

Isti slučaj je i sa potezom Alića Han – Gnionica. Moramo napomenuti da će realizacijom ova dva projekta regionalna cesta biti završena, osim poteza prema granci sa općinom Breza.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.