Nabavka moderne opreme za komunalna preduzeća Rad i Park *Arhiva

Aktivni članci 926 od publish; echo $published_posts; ?>, Arhivirani članci 2921 od archive; echo $published_posts; ?>

Sporazum koji obuhvata projekt nabavke opreme za komunalna preduzeća Rad i Park potpisali su danas ministar komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo Srđan Mandić i zamjenik rezidentne predstavnice Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) Sukhrob Khoshmukhamedov.

Kako je istakao ministar Mandić, rebalansom Budžeta resorno ministarstvo je izdvojilo 2.150.000 KM, a UNDP 150.000 KM. Od tih sredstava 1.500.000 je namijenjeno za nabavku opreme preduzeću Rad, dok je 500 hiljada izdvojeno za Park.

“Ovaj sporazum je za nas vrlo važan, jer smo dolaskom u preduzeće Rad i Park uvidjeli sve probleme koje imaju ove firme. Sad smo konačno došli u poziciju da možemo ispuniti dato obećanje, te nabaviti modernu opremu i našim građanima u budućnosti osigurati čišći grad”, poručio je ministar Mandić.

Najavio je kako je planirano da budu nabavljeni kontejneri i kante za smeće, vozila za čišćenje snijega, za održavanje javne higijene, a oprema će početi stizati u etapama, od narednog mjeseca.

5d8912c402531

“Mi imamo vrlo značajnu saradnju sa Vladom Kantona Sarajevo i ovo je petnaesti projekt koji realiziramo u toku ove godine, što jasno ukazuje na naše međusobno povjerenje. Ovaj projekt će omogućiti da Kanton Sarajevo bude čistiji i zeleniji, zahvaljujući nabavci nove opreme”, naglasio je Khoshmukhamedov.

Dodao je kako je UNDP također, sa Vladom KS, započeo analizu poslovanja i učinka strateških javnih preduzeća, od kojih je Rad jedno.

“Proces analize poslovanja javnih preduzeća se finansira sredstvima Vlade Norveške, i mišljenja sam kako će, zajedno sa nabavkom opreme, imati trajan i pozitivan efekt na kvalitet života u Kantonu Sarajevo”, potcrtao je Khoshmukhamedov.

Prema riječima, v.d direktora Parka Edina Abdurahmanovića izdvojena sredstva iskoristi će se za nabavku korpa za rasvjetu, kosilica i trimera.

V.d. direktorica Rad-a Vera Arnautović dodatno je istakla: “Vlada KS je prepoznala problem s kojim se susreće naše preduzeće, a novac ćemo između ostalog iskoristiti za kupovinu: vozila za čišćenje saobraćajnica, traktora i multikara za čišćenje pješačkih staza, traka za utovar soli za zimsku službu, vozila za čišćenje saobraćajnica, kao i mnogobrojnu manju opremu poput kontejnera, korpica, posuda i drugo. Sva vozila koja su predmet nabavke će posjedovati dodatne priključke tako da će se moći koristiti u zimskom i ljetnom periodu.”

izvor: Vlada Kantona Sarajevo

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Šaljite nam vijesti, fotografije, najave, informacije bilo kakve vrste i mi ćemo ih objaviti ukoliko su prikladnog sadržaja i ne krše pravila sajta! Vaše dojave možete slati i putem Viber broja +38762-118-465, na mail ilijasnet@gmail.com ili porukom na Facebook fan stranici klikom ovdje.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.