Načelnik Fazlić posjetio JU OŠ “Stari Ilijaš”: Potpisan ugovor o sufinansiranju projekata

Redakcija 10. jun 2021 ID: 18079

Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić je u četvrtak, 10. juna 2021. godine zajedno sa pomoćnicom načelnika za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica Sanjom Zagorac-Jozić posjetio JU Osnovna škola “Stari Ilijaš”, gdje su održali sastanak sa direktorom škole Ademom Alićem te potpisali Ugovor o sufinansiranju projekata škole za 2021. godinu u iznosu od 12 hiljada KM.

 

Direktor škole Adem Alić, upoznao je Općinskog načelnika sa radom i aktivnostima škole, problemima sa kojima se susreću ali i uspješnim projektima koje je Škola realizovala u proteklom periodu. Kako je istakao direktor Alić, kroz Ugovor o sufinansiranju realizovat će se nekoliko manjih projekata, a najveći fokusu biti će unapređenje interneta u centralnoj školi, a u cilju poboljšanja online nastave.

60c21d900c96d

“Zahvaljujem se Općinskom načelniku i nadležnoj službi za izuzetnu dosadašnju saradnju te nesebičnoj podršci koju nam pružate svake godine. Kroz ove projekte poboljšat ćemo odgojno-obrazovni proces u našoj centralnoj školi, ali i područnim školama u Bioči i Malešićima. U Bioči planiramo asfaltiranje prilaza i izradu metalne kapije sa panel ogradom te sanaciju jednog dijela krova škole, dok ćemo u Malešićima sanirati sanitarne čvorove”, rekao je direktor Alić.

 

Općinski načelnik Akif Fazlić čestitao je menadžementu škole za realizovane projekte i postignute rezultate te još jednom iskazao opredjeljenost Općine da podržava aktivnosti koje za cilj imaju unapređenje obrazovnog procesa.

“Općina Ilijaš će u skladu sa svojim mogućnostima uvijek podržavati projekte, koji za cilj imaju unapređenje obrazovnog procesa i omogućavanja da naša djeca imaju najbolje uslove za učenje i boravak u školi. Očekujem da će se i ovi projekti realizovati do početka nove školske godine te da će se svi naši đaci vratiti u školske klupe”, istakao je načelnik Fazlić.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sadržaj iznad je u naš sistem unešen 10. jun 2021 @16:12 od strane autora Redakcija osim ako nije navedeno drugačije (preuzeto, izvor obavezan) i numerisan je unikatnim brojem SN1/2106-101612-18079 koji možete koristiti tokom prijave kako bi znali o kojem se sadržaju radi. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim. Komentari na društvenim mrežama ne predstavljaju stavove portala IlijašNet te su odgovornost autora komentara.
Želite li dostaviti saopćenje za javnost, dojaviti vijest, najaviti događaj ili se reklamirati na portalu IlijašNet kontaktirajte nas na:
Email: ilijasnet@gmail.com
Viber poruke: +387 62 118 465
Facebook poruke: Facebook Poruka

Povezani članci

Back to top button