Nacrt Odluke o usvajanju i provođenju Regulacionog plana “Srebrenički Arboretum” *Arhiva

Info: Aktivni članci 473, Arhivirani članci 4169

Na osnovu člana 37. stav 2. Zakona o prostornom uređenju Sarajevo (”Službene novine
Kantona Sarajevo”, br. 24/17 i 1/18) i člana 23. i 55. Statuta općine Ilijaš(“Službene novine Kantona Sarajevo” br. 20/09, 46/18 ), Općinsko vijeće Ilijaš na sjednici održanoj dana 29.01.2020. godine, donijelo je

ZAKLJUČAK

1. Utvrđuje se Nacrt Odluke o usvajanju Regulacionog plana ” Srebrenički Arboretum” i
Nacrt Odluke o provođenju Regulacionog plana ” Srebrenički Arboretum”.

2.Javni uvid na Nacrt Odluke o usvajanju Regulacionog plana ” Srebrenički Arboretum” i
Nacrt Odluke o provođenju Regulacionog plana ” Srebrenički Arboretum” održat će se u
periodu od 30.01.2020. do 28.02.2020 godine u kancelariji broj 20. Općine Ilijaš II sprat , a Javna rasprava na Nacrt Odluke o usvajanju Regulacionog plana ” Srebrenički Arboretum” i Nacrt Odluke o provođenju Regulacionog plana ” Srebrenički Arboretum” održat će se 03. marta (utorak) 2020. godine u maloj sali Općine Ilijaš /podrumske prostorije/ sa početkom u 14 sati i 30 minuta.

3. Primjedbe, prijedlozi, sugestije i mišljenja svih zainteresovanih subjekata planiranja, MZ-a, potencijalnih investitora, građana, vijećnika Općinskog vijeća Ilijaš dostavljaju se Općini Ilijaš, Službi za prostorno uređenje i zaštitu okoliša, koja organizuje i sprovodi javnu raspravu.

4. Služba za prostorno uređenje i i zaštitu okoliša dužna je nakon sprovedene javne rasprave da podnese izvještaj Općinskom vijeću Ilijaš, o rezultatima Javne rasprave koji sadrži primjedbe, prijedloge i mišljenja kao i da obrazloži razloge zbog kojih pojedine primjedbe, prijedlozi i mišljenja nisu prihvaćeni.

Dokumente pogledajte na web stranici ilijas.ba.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.