Nadležni ne reaguju: Loše stanje puta u Gornjoj Luci i kroz industrijsku zonu prema Ilijašu *Arhiva

Ilijaš

Nekoliko puta smo pisali o lošem stanju puta u ovom dijelu Ilijaša. Svaki put smo bili okrivljeni da  prozivamo nekog što nije tačno. Više desetina poruka građana nam je pristiglo u periodu prošle godine pa sve do danas. Reakcije na ovo nije nikada bilo ili ako jeste ona nije pokazala rezultata po pitanju saniranja problema.

Rupe koje možete vidjeti na putu su rizične i opasne po građane, našim pisanjem u više navrata kao i pisanjem portala Ilijas.info nadležni nisu imali sluha za to. Uvijek se prepucava kome ta nadležnost pripada i kome se treba obratiti. Ovim putem zbog sigurnosti  građana molimo predsjedavajućeg savjeta mjesne zajednice Luka Elmina Brkića kao i članove savjeta da se pozabave ovom temom jer ipak su oni tu jer su dobili povjerenje građana i njihov je zadatak da u ime građana rješavaju probleme ove vrste i na njima je da se obrate organu, ma koji god da bio nadležan .

Kada su u pitanju bilo kakve druge akcije apeli ili peticije građana ništa se ne može bez mjesne zajednice, kad je tako reagujte sad kada je stvarno ovo doseglo problem da se gotovo svakom kišom dešavaju ove stvari.

Mještani znaju za ovo stanje puta i oprezni su kada voze ali šta je sa gostima koji dolaze sa strane, treba li neko da strada da bi se nešto poduzelo i problem sanirao.

Ne bi da dužimo dalje i da pametujemo jer za svaki sadržaj ove vrste mi uvijek budemo ti koji pametuju i uvijek traže negativne stvari. Radite svoj posao i  biće to pozitivna stvar koju će IlijašNet objaviti.

Da napomenemo onima koji će nam pisati “da su te rupe zakrpljene”, jesu ali šljunkom kojeg voda ispere u roku od nekoliko sati tokom padavina.

Ispod  je nekoliko fotografije koje dokazuju ovo o čemu pišemo.

Autor članka je Redakcija sa 122 aktivnih i 857 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net | +387(0)62 118 465

#IlijašNet #iNet | 2018 IlijašNet© Prvi u Ilijašu
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.