Najteža situacija sa zagađenjem zraka večeras u općini Ilijaš *Arhiva

Na osnovu podataka Udruženja Eko Akcija u večernjim satima najteža situacija sa zagađenjem zraka je u općini Ilijaš gdje je izmjereni Indeks kvalitete zraka čak 249, odnosno vrlo nezdrav.

Info: Aktivni članci 618, Arhivirani članci 4683

Upozorenje za Ilijaš iz ovog udruženja je da kod osoba s respiratornim oboljenjima poput astme moguća su značajna pojačanja simptoma i intenziteta bolesti.

Povećana je vjerovatnoća negativnih posljedica po respiratorne organe cjelokupnog stanovništva.

U Sarajevu Indeks kvaliteta zraka večeras u 18.00 sati je iznosio 171 što može izazvati pojavu pojačanih simptoma i intenziteta bolesti kod osoba s bolestima srca i disajnih organa, poput astme.

Indeks kvaliteta zraka izmjeren u Tuzli je 191, tj.nezdrav, te je moguća pojava pojačanih simptoma i intenziteta bolesti kod osoba s bolestima srca i disajnih organa, poput astme.

U Zenici u večernjim satima Indeks kvaliteta zraka je nezdrav i iznosi 177 zbog čega se građani upozoravaju da bi mogli početi osjećati negativan utjecaj zagađenja na zdravlje.

Indeks kvaliteta zraka u Goraždu je 154 i također je okarakteriziran kao nezdrav.

U Jajcu Indeks kvaliteta zraka večeras iznosi 114 što je okarakterizirano kao nezdravo za osjetljive grupe. Upozoravaju se oboljeli od bolesti organa za disanje i srca, zatim stari, trudnice i djeca na području te općine da bi trebali smanjiti produžena ili veća naprezanja tokom boravka vani.

Sadržaj ovog članka prenosimo sa: FENA. Foto: KLIX. Naš sistem automatski ubrizgava logo na svaku sliku.
Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.