Najteža situacija sa zagađenjem zraka večeras u općini Ilijaš *Arhiva

Na osnovu podataka Udruženja Eko Akcija u večernjim satima najteža situacija sa zagađenjem zraka je u općini Ilijaš gdje je izmjereni Indeks kvalitete zraka čak 249, odnosno vrlo nezdrav.

Ilijaš

Upozorenje za Ilijaš iz ovog udruženja je da kod osoba s respiratornim oboljenjima poput astme moguća su značajna pojačanja simptoma i intenziteta bolesti.

Povećana je vjerovatnoća negativnih posljedica po respiratorne organe cjelokupnog stanovništva.

U Sarajevu Indeks kvaliteta zraka večeras u 18.00 sati je iznosio 171 što može izazvati pojavu pojačanih simptoma i intenziteta bolesti kod osoba s bolestima srca i disajnih organa, poput astme.

Indeks kvaliteta zraka izmjeren u Tuzli je 191, tj.nezdrav, te je moguća pojava pojačanih simptoma i intenziteta bolesti kod osoba s bolestima srca i disajnih organa, poput astme.

U Zenici u večernjim satima Indeks kvaliteta zraka je nezdrav i iznosi 177 zbog čega se građani upozoravaju da bi mogli početi osjećati negativan utjecaj zagađenja na zdravlje.

Indeks kvaliteta zraka u Goraždu je 154 i također je okarakteriziran kao nezdrav.

U Jajcu Indeks kvaliteta zraka večeras iznosi 114 što je okarakterizirano kao nezdravo za osjetljive grupe. Upozoravaju se oboljeli od bolesti organa za disanje i srca, zatim stari, trudnice i djeca na području te općine da bi trebali smanjiti produžena ili veća naprezanja tokom boravka vani.

TAGOVI:
/
Sadržaj ovog članka prenosimo sa FENA@Preuzeto. Foto: KLIX. Naš sistem automatski ubrizgava logo na svaku sliku.
Autor članka je Redakcija sa 251 aktivnih i 907 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.