Najuspješniji sportski radnik Ilijaša *Arhiva

Info: Aktivni članci 0, Arhivirani članci 9

Amar Dovadžija rođen 1983. godine u Kamenici-Crna Rijeka, Srednja stručna sprema Medresa “Osman-ef Redžović, Visoko. Profesor Engleskog jezika i književnosti. Vijećnik općinskog vijeća 2012-2014, zastupnik u Kantonalnoj skupštini Sarajevo 2014-2018., Sportista, sportski radnik koji voli svoj grad, čovjek moralnih vrijednosti. Predsjednik  NK Ilijaš.

NK Ilijaš je u fazi rekonstrukcije a riječ je o jednom od najmodernijih stadiona u državi koji će biti izgrađen na postojećem mjestu Gradskog stadiona u Ilijašu, a već su osigurana sredstva za prvu fazu radova u iznosu od 1.690.000 KM. Od toga je 500.000 KM izdvojeno iz budžeta Kantona Sarajevo za 2018. godinu, a ostatak iz budžeta Općine Ilijaš i kreditnim zaduživanjem.

Ovaj klub nema velikog sponzora jer je godinama bio izvan sportskih događanja, bio je nevažan, nije bilo interesa za sponzorstvo. Međutim, nadamo se da će se i to uskoro promijeniti, na čelu sa Amarom Dovadžijom, predsjednikom NK Ilijaš.

Dovadžija je tek drugu godinu u klubu i dio je nove uprave koju je sastavio a koja nudi puno mogućnosti sponzorima. Organizacijski želi da položi stvari na pravo mjesto, ali za to treba strpljenja. Cilj je  da sa budžetom kojim raspolaže postigne  dobar rezultat jer ima mnogo primjera kako se s puno novca postižu loši rezultati i u mnogo većim klubovima.

Prioriteti trenutne Uprave NK Ilijaš na čelu sa Amarom su rad sa omladinskim selekcijama i, naravno, rješavanje infrastrukture na stadionu, te realizovanje novih ideja,  reorganiziranjem kluba dovođenjem domaćih stručnih i profesionalnih kadrova koji će  na jedan profesionalniji način učiniti da NK Ilijaš bude na mapi klubova koji su u vrhu BiH fudbala.

Kako je i sa stručne strane sve na najvišoj mogućoj razini. Iskreno, bilo bi dobro da mnogi drugi klubovi u Ilijašu imaju predsjednika kao što je Amar  jer bi nam sport bio puno kvalitetnij i zanimljiviji. Ono s čime se teško može pohvaliti bilo koji sportski klub je omladinski pogon, koji bi za tri ili četiri godine trebao prerasti u akademiju.

Puna podrška našem Amaru, da nastavi kao do sada i da u narednim sezonama NK Ilijaš vidimo u većem rangu BiH fudbala.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.