Nakon 34 godine: Olimpijski plamen ponovo gori u Sarajevu *Arhiva

Info: Aktivni članci 562, Arhivirani članci 4683

U okviru priprema za Evropski olimpijski festival mladih (EYOF) koji će se naredne godine održati u Sarajevu i Istočnom Sarajevu intenzivirani su radovi na uređenju Olimpijskog stadiona „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu na kojem je planirano svečano otvaranje ove manifestacije.

S obzirom da je vlasnik Olimpijskog stadiona, Općina Centar Sarajevo predvođena načelnikom Nedžadom Ajnadžićem, kao odgovorna lokalna zajednica, uzela je aktivno učešće u organizaciji ovog velikog sportskog događaja koji će našu domovinu i njene prirodne ljepote promovisati u svijetu.

U proteklom periodu održane su akcije čišćenja i uređenja stadiona, a sve u cilju stvaranja što boljih uslova za održavanje svečane ceremonije na kojoj će prisustvovati desetine hiljada posjetilaca.

Općina Centar je u ovoj godini uložila značajna sredstva za modernizaciju stadiona. U okviru ovog projekta završeno je uspostavljanje centralne sobe za upravljanje sistemom sigurnosti, kao i pojačanje reflektorske rasvjete. Pored toga, završena je dogradnja klupe za stručne timove i rezervne igrače, te prostor za zagrijavanje igrača. Postavljen je novi rezultatski semafor, a provodi se i procedura za ugradnju novih stolica u VIP loži.

Posljednja aktivnost koja je provedena u okviru uređenja stadiona je testiranje obnovljenog plamenika u kojem će ponovo gorjeti Olimpijski plamen nakon 34 godine. Paljenje Olimpijskog plamena zasigurno će evocirati uspomene na Zimske olimpijske igre održane u Sarajevu 1984. godine, saopćeno je iz Općine Centar.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.