Nakon demanta Savjeta MZ Ilijaš Grad vezano za objavu OO SDP Ilijaš ponovo se oglasio SDP Ilijaš

Redakcija 14. sep 2021 ID: 23111

Nakon obavještenja/demanta Savjeta MZ Ilijaš Grad vezano za objavu OO SDP Ilijaš (vidi ovdje) ponovo se oglasio SDP Ilijaš sa saopćenjem koje prenosimo u cjelosti a pročitati ga možete ispd:

Jadno saopštenje još jadnijeg savjeta u funkciji SDA!

Povodom lažno plasiranih neistina od strane onih koji se “NAZIVAJU” Savjet MZ ILIJAŠ GRAD (čitaj SDA) u vezi sa minimaliziranjem političkog djelovanja naše vijećnice Selme Barić dužni smo obavijestiti javnost o slijedećem:

1. Regulacionim planom je definisano uređenje prostora oko stambenih objekata kolektivnog stanovanja A1-A3, isti je usvojen davno na OV Ilijaš kada postojeći Savjet MZ nije ni postojao kao takav!

2. Inicijative od strane vijećnika SDP Ilijaš za realizaciju ovog projekta su se podnosile u prošlosti još u doba kada je predsjedavajući OV Ilijaš bio naš Damir Filipović.

3. Zasluge za početak aktivnosti na izradi projektne dokumentacije za predmetni projekat pripadaju savjetu MZ Ilijaš grad i to SDP Ilijaš nikada nije sporio. Postavljen se pitanje kako to da nisu uspjeli realizovati ovaj projekat u prethodne dvije godine (dokumentacija urađena 2019. kako sami navode) već se na isto čekalo dvije godine?

4. Ulaskom u OV Ilijaš, nača vijećnica, Selma Barić na prvoj radnoj sjednici u februaru 2021. godine pokreće inicijativu da se pristupi realizaciji predmetnog projekta, odnosno da se otpocne sa rekonstrukcijom navedene saobraćajnice onako kako je to definisano regulacionim planom na šta joj je općina Ilijaš potvrdno odgovorila!

5. 16.07.2021. Općina Ilijaš raspisuje Javni poziv za odabir izvođača radova i konačno su se stekli uslovi da se pristupi realizaciji inicijative naše vijećnice.

Naglašavamo da od Savjeta MZ Ilijaš grad očekujemo u najmanju ruku da se stave u funkciju onoga za šta su dobili povjerenje građana i da ne zloupotrebljavaju činjenicu da su članovi Savjeta MZ kako bi priskrbili dodatne poene političkom subjektu SDA!

UJEDNO IH POZIVAMO DA SE AKTIVNIJE UKLJUČE U RJEŠAVANJE NAGOMILANIH PROBLEMA NA SVOM PODRUČJU DJELOVANJA A NE U DNEVNO POLITIČKE SVRHE!!!!!

OO SDP BiH Ilijaš” stoji u saopćenju OO SDP Ilijaš uz dokument koji možete pogledati klikom ovdje.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sadržaj iznad je u naš sistem unešen 14. sep 2021 @16:32 od strane autora Redakcija osim ako nije navedeno drugačije (preuzeto, izvor obavezan) i numerisan je unikatnim brojem SN1/2109-141632-23111 koji možete koristiti tokom prijave kako bi znali o kojem se sadržaju radi. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim. Komentari na društvenim mrežama ne predstavljaju stavove portala IlijašNet te su odgovornost autora komentara.
Želite li dostaviti saopćenje za javnost, dojaviti vijest, najaviti događaj ili se reklamirati na portalu IlijašNet kontaktirajte nas na:
Email: ilijasnet@gmail.com
Viber poruke: +387 62 118 465
Facebook poruke: Facebook Poruka

Povezani članci

Back to top button