Nakon ponovnog prebrojavanja glasačkih listića CIK je potvrdio razliku od 102 glasa u korist Amara Dovadžije - /Arhiva

Redakcija 26. nov 2020 @13:48 ID: 3994

Brojanje glasačkih listića i utvrđivanje potpisa na izvodu iz Centralnog biračkog spiska obavljeno je jutros u 9 sati u Glavnom centru za brojanje u Zetri, gdje su prisustvovali i akreditirani posmatrači.

Riječ je o biračkom mjestu 118A022A (Jahorina 1) za načelnika općine Ilijaš po kandidatima i za Općinsko vijeće Ilijaš po političkim subjektima i kandidatima.

Naknadnim prebrojavanjem glasova sa biračkog mjesta Jahorina, koje je učinjeno spornim stalnim spinovanjem političkih oponenata, danas je od stane CIK-a u Zetri potvrđeno da nema razlike niti neslaganja sa prvobitnim prebrojavanjem.

Ponovnim, ujedno trećim, prebrojavanjem glasačkog materijala CIK je potvrdio razliku od 102 glasa u korist Amara Dovadžije čime se i neupitno došlo do krajnjeg rezultata i prednosti u ukupnom zbiru glasova. Čekamo COVID, Mobilni tim i glasove putem pošte kojima ćemo, sigurni smo, utvrditi prednost i u konačnici kako je i očigledno i zvanično odnijeti pobjedu.

Izjavu u ime posebnog biračkog odbora, za TVSA, dala je posmatrač ispred četvorke Doris Popić.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sadržaj iznad je u naš sistem unešen 26. nov 2020 @13:48 od strane autora Redakcija osim ako nije navedeno drugačije (preuzeto, izvor obavezan) i numerisan je unikatnim brojem SN1/2011-261348-3994 koji možete koristiti tokom prijave kako bi znali o kojem se sadržaju radi. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim. Komentari na društvenim mrežama ne predstavljaju stavove portala IlijašNet te su odgovornost autora komentara.

Povezani članci

Back to top button