Nakon vijesti o neuređenosti Memorijalnog centra, predsjednik UO Nisvet Mujanović podnio ostavku *Arhiva

Info: Aktivni članci 536, Arhivirani članci 4439

Nakon objave portala Klix.ba o neuređenosti Memorijalnog centra Srebrenica Potočari, o čemu isključivu nadležnost imaju službe ovog centra, iako nije isključiva nadležnost Upravnog odbora, predsjedavajući Upravnog odbora Memorijalnog centra Nisvet Mujanović je podnio ostavku kao znak moralnog čina.

Nakon saznanja o ostavci, provjerili smo sa, sada već bivšim predsjedavajućim Nisvetom Mujanovićem koji nam je potvrdio naša saznanja i istakao:

Gledao sam majke koje su došle da posjete svoje sinove za Bajram, da se ispričaju s njima. Njihovi bajrami su godinama isti. Tužni, suzni i bolni. Zar mi nismo mogli pripremiti adekvatno šehitluke da ta majka može sjesti na zemlju bosansku i izjadati svoju dušu svom jedincu. Moralno i jedino ispravno je bilo da podnesem ostavku bez obzira da li je zatečeno stanje opravdano vremenskim uslovima ili ne. Valjda.”, kazao je za Klix.

Podsjetimo, trava u mezarju Memorijalnog centra Potočari – Srebrenica nije bila pokošena uoči Ramazanskog bajrama. Mezari su bili nepristupačni i zarasli u travu uprkos činjenici da se jučer obilježavao Dan šehida.

U Memorijalnom centru Potočari 13 radnika je zaposleno na održavanju.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.