Napredak ženskog fudbalskog tima Nova Žena *Arhiva

Info: Aktivni članci 562, Arhivirani članci 4683

Početkom oktobra prošle godine ženski fudbalski tim Nova Žena iz Vogošće otpočeo je s redovnim treninzima dvaput sedmično, a već od januara svakog vikenda igraju utakmice protiv jačeg spola u okviru malonogometnom turniru Zimska liga za dječake, u organizaciji Fudbalskog kluba Unis i KSC Vogošća, koji će trajati do kraja februara, a u kojem po prvi put učestvuje i jedan ženski fudbalski tim.

Neobični tim Nova Žena čini 17 djevojčica i djevojaka od 12 do 18 godina sa područja opštine Vogošća, ali i dvije djevojčice iz Breze, jedna iz Ilijaša i jedna iz Bojnika.

Osim redovnih treninga i učešća na malonogometnim turnirima, ove djevojke na proljeće očekuju i četiri prijateljske utakmice na velikom travnatom terenu protiv ligaških muških i ženskih klubova.

U saradnji s Opštinom Vogošća, podrška ovom timu pružena je kroz Regionalni program lokalne demokartije na Zapadnom Balkanu kojeg finansira Evropska unija (EU) a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

„Veoma dobro i s velikim simpatijama smo prihvaćene u našoj lokalnoj zajednici, i imamo odličnu saradnju sa lokalnim vlastima i muškim fudbalskim klubovima na području Vogošće“, rekla je Daliborka Nikolić, voditeljica tima i predsjednica Udruženja Nova Žena i pozvala sve ljubitelje sporta da pruže podršku timu čije aktivnosti se mogu pratiti na društvenim mrežama Facebook, Instagram i YouTube.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.