Napreduju radovi na drugoj fazi izgradnje reciklažnog dvorišta u Ilijašu

Info: Aktivni članci 433, Arhivirani članci 1919

Radovi na drugoj fazi izgradnje reciklažnog dvorišta u Ilijašu obuhvataju izgradnju manipulativnih površina, kolske vage, portirnice, nadstrešnica, elektroinstalacija, sistema navodnjavanja, protuprovale te instaliranje videonadzora u vrijednosti od 249.718,28 KM.

Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS osiguralo je sredstva u iznosu od 200.000 KM, a Općina Ilijaš ostali dio sredstava.

Namjena reciklažnog dvorišta je dvostruka, otpad će moći odlagati i građani, ali najviše će služiti za upotrebu KJKP “Rad”, te će značajno doprinijeti smanjenju odlaganja smeća na divlje deponije.

Izvođač radova je firma “Vizija” d.o.o. Visoko, a nadzor vrši Institut za građevinarstvo “IG” d.o.o. Banja Luka. Rok za izvođenje radova je 90 dana.

5f05df801f271 5f05df824156b

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.