Napreduju radovi na rekonstrukciji dijela ulice Hašima Spahića (FOTO) *Arhiva

Info: Aktivni članci 576, Arhivirani članci 4683

U toku su intenzivni radovi na rekonstrukciji dijela ulice Hašima Spahića, iznad Šipadovih zgrada.

Rekonstrukcija obuhvata asfaltiranje kolovozne trake širine šest metara i trotoara sa jedne strane, te izgradnju dijela separatne kanalizacije koja uključuje oborinsku i fekalnu kanalizaciju.

U sklopu projekta dvije ekipe KJKP „Toplane“ Sarajevo će u naredni ponedjeljak rekonstruisati 30 metara toplovod, a JKP „Vodostan“ Ilijaš će zamijeniti vodovodnu mrežu.

„Radi se rekonstrukcija vodovodne mreže u dužini od 320 metara, DN  110. Cilj je zamjena podzemnih instalacija prije rekonstrukcije saobracajnice. Procijenjena vrijednost projekta je 28.000 KM“, kazala je direktorica JKP „Vodostan“ Belma Zukić.

Ovaj zajednički projekat Općine Ilijaš i Direkcije za ceste Kantona Sarajevo se ubrzano realizuje, a njegova vrijednost je 233.983,00 KM.

Općina Ilijaš je pribavila svu potrebnu dokumentaciju, saglasnosti i dozvole za izvođenje radova, te provela postupak javne nabavke.

Izvođač radova je firma “Halilović” d.o.o. Ilijaš, a nadzor će vršiti Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Rok za izvođenje radova je 60 dana.

Izvor: Općina Ilijaš
Foto: IlijasNet

5e7490ce9ad33 5e7490b98cebe 5e7490c3e493b  5e7490de62c32

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.