FotoIlijaš

Napreduju radovi na rekonstrukiciji puta u MZ Stari Ilijaš (FOTO)

U Mjesnoj zajednici Stari Ilijaš uveliko napreduju radovi na rekonstrukciji putne infrastrukture (putna veza R445-Zgrade socijalnog stanovanja) i modernizaciji ove saobraćajnice.

PROMO

Nakon pripremnih radova, sanacije i rekonstrukcije puta pored Lamela do ulaza u firmu Standard napreduju i radovi u prostoru oko Lamela što će uveliko poboljšati infrastrukturu ovog dijela MZ Stari Ilijaš.

Rekonstrukcija obuhvata asfaltiranje kolovozne trake širine 5,5 metara i trotoara širine 1,5 metara sa obje strane. Dužina ove moderne saobraćajnice u svojoj prvoj fazi izgradnje iznosit će 280 metara.

Ovaj zajednički projekat Općine Ilijaš i Direkcije za ceste Kantona Sarajevo se ubrzano realizuje, a njegova vrijednost je 385.858,12 KM. Općina Ilijaš je pribavila svu potrebnu dokumentaciju, saglasnosti i dozvole za izvođenje radova, te provela postupak javne nabavke.

U skolpu ugovorenih radova trenutno se radi na uređenju oborinske i fekalne kanalizacione mreže čime će se riješiti dugogodišnji ovog naselja.

Izvođač radova je firma “Citarprodukt” d.o.o. Visoko, PJ Ilijaš, a nadzor će vršiti Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Rok za izvođenje radova je 90 kalendarskih dana.

Povezani članci

Back to top button