Narcis Merdan iz Vogošće napravio bicikl na motorni pogon

Redakcija 3. maj 2021 ID: 15261
Vaša reklama ovdje

Vogošćanin Narcis Merdan, sklopio je svoj prvi vlastiti izum, a to je bicikl na motorni pogon.

Nakon što je odlučio šta će praviti, sljedeći korak je bio kako nabaviti potrebe dijelove.

Do ideje je kako kaže, došao tako što je preko online stranice za prodaju pronašao neke dijelove od kojih bi mogao napraviti bicikl na motorni pogon. Čitav sklop prijenosa i dijelove za bicikl je naručio preko online stranice jer smatra da je dobar materijal. Kaže da se bavio i drugim sličnim improvizacijama.

Zbog poslovnih obaveza bilo mu je potrebno dvije godine s obzirom da je bicikl pravio u slobodno vrijeme. Pojasnio nam je od čega se sastoji i kako funkcioniše ovo biciklo. Kaže da bicikl, iako je sa malim rezervoarom, može preći skoro 100 km sa jednim punjenjem.

Merdan je također kazao da bicikl po njegovoj procjeni može ići 45 kilometara na sat po ravnici dok je uzbrdo nešto sporije.

Istakao je i da mu bicikl služi kao prijevozno sredstvo za odlazak na posao i da se zbog toga najviše odlučio za ovu improvizaciju.

Kaže da kad izađe na ulicu s ovim neobičnim biciklom, pogledi su neizbježni ali ne izostaju ni radoznala pitanja vezana za ovaj bicikl, kazao je za RTV Vogošća.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sadržaj iznad je u naš sistem unešen 3. maj 2021 @21:07 od strane autora Redakcija osim ako nije navedeno drugačije (preuzeto, izvor obavezan) i numerisan je unikatnim brojem SN1/2105-032107-15261 koji možete koristiti tokom prijave kako bi znali o kojem se sadržaju radi. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim. Komentari na društvenim mrežama ne predstavljaju stavove portala IlijašNet te su odgovornost autora komentara.
Želite li dostaviti saopćenje za javnost, dojaviti vijest, najaviti događaj ili se reklamirati na portalu IlijašNet kontaktirajte nas na:
Email: ilijasnet@gmail.com
Viber poruke: +387 62 118 465
Facebook poruke: Facebook Poruka

Povezani članci

Back to top button