Narednih dana snijeg i temperature do minus 16 stepeni *Arhiva

BiHIlijaš

U narednim danima u Bosni i Hercegovini očekuje se snijeg i temperature koje će se spuštati i do minus 16 stepeni Celzijusa, javlja Anadolu Agency (AA).

Jutros je u Bosni pretežno oblačno, a u Hercegovini pretežno vedro vrijeme. U Krajini pada slab snijeg. Najniža temperatura jutros je izmjerena na Sokocu i to minus 17, a najviša u Mostaru tri stepena.

“Danas će u Bosni preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Prije podne sa slabim snijegom u Krajini i na sjeveru Bosne. Poslije podne i večernjim satima u većem dijelu Bosne sa snijegom ili susnježicom. U Posavina u večernjim satima je moguća i slaba kiša. U Hercegovini prije podne sunčano, a poslije podne se očekuje naoblačenje. Dnevne temperature od minus četiri do dva, na jugu do pet stepeni”, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH).

Pretežno oblačno vrijeme očekuje se i u nedjelju u Bosni. U Hercegovini prije podne umjereno do pretežno oblačno, a poslije podne pretežno sunčano vrijeme. U većem dijelu Bosne se očekuje slab snijeg. U večernjim satima u Posavini je moguća slaba kiša.

Jutarnje temperature od minus šest do nula, na jugu od minus dva do dva, a dnevne od minus tri do tri, na jugu od četiri do osam stepeni.

U ponedjeljak u Hercegovini i na jugozapadu Bosne očekuje se pretežno vedro, a u ostatku BiH pretežno oblačno vrijeme. Povremeno i ponegdje u Bosni je moguć slab snijeg. Jutarnje temperature od minus deset do minus četiri, na planinama do -15, na jugu od minus tri do dva, a dnevne od minus pet do nula, na jugu od nula do četiri stepena.

U utorak u jutarnjim satima u većem dijelu zemlje očekuje se pretežno sunčano vrijeme sa maglom po kotlinama i uz riječne tokove.

Tokom dana porast naoblake sa sjeverozapada. U večernjim satima snijeg se očekuje u većini područja. Jutarnje temperature od -12 do minus pet, na planinama do -16, na jugu od minus tri do jedan, a dnevne od minus tri do tri, na jugu od dva do sedam stepeni Celzijusa.

Oblačno vrijeme očekuje se i u srijedu. U većem dijelu Bosne sa snijegom ili susnježicom, a u Hercegovni sa susnježicom i kišom. U većem dijelu Posavine i Krajine uglavnom bez padavina. Jutarnje temperature od minus pet do jedan, na jugu od nula do četiri, a dnevne od minus jedan do pet, na jugu od tri do osam stepeni Celzijusa.

Izvor: AA

Autor članka je Redakcija sa 132 aktivnih i 1032 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.