Narod i Pravda: Skaka za ličnu medijsku promociju planira u jednom mandatu potrošiti više od 800.000,00 KM *Arhiva

Info: Aktivni članci 626, Arhivirani članci 4683

Vijećnici Naroda i Pravde u Gradskom vijeću Grada Sarajeva insistirat će na drastičnom umanjenju troškova koje pravi gradonačelnik Abdulah Skaka za svoju ličnu medijsku promociju, saopćeno je iz Naroda i Pravde.

Skaka je u budžetu za narednu, 2020. godinu, koja je ujedno i izborna godina, planirao da za medijsku promociju potroši 250.147,00 KM, što je uvećanje za skoro 40.000,00 KM u odnosu na iznos koji mu na raspolaganju u 2019. godini.

Da mu ni to nije dovoljno pokazuje i posebna budžetska stavka za 2020. godinu u iznosu od 20.000,00 KM koliko namjerava potrošiti za promociju na otvorenju Olimpijskog muzeja, projekta koji vodi Olimpijski komitet BiH, a ne Skaka. Ipak, to mu ne smeta da u svakoj prilici svojata taj projekat. Skaka svake godine do zadnje marke potroši ova sredstva, a ove godine je naročito ažuran, tako da je za prvih šest mjeseci potrošio 138.896,87 KM što je za 15 posto veći iznos od planirane dinamike utroška sredstava za medije i to uprkos činjenici da je u tom periodu zabilježen podbačaj u punjenju budžeta Grada Sarajeva za oko 15 posto“, navodi se u saopćenju Naroda i Pravde.

U odnosu na njegovog prethodnika Ivu Komšića koji je u zadnjoj godini mandata za ove namjene potrošio 96.201,00 KM, Skaka je skoro utrostručio te troškove na godišnjem nivou, podsjećaju iz Naroda i Pravde.

Nevjerovatan je, ali istinit, podatak da će Skaka za svoj četverogodišnji mandat potrošiti više od 800.000,00 KM i to uglavnom na medijsku promociju. Ovoliki iznos sporan je čak i kad bi se trošio u promociju Grada Sarajeva, a posebno je sporan kada ga gradonačelnik troši na vlastitu promociju. Takvo neodgovorno razbacivanje javnim novcem mora prestati“, kaže se u saopćenju Kluba Naroda i Pravde u Gradskom vijeću Grada Sarajeva.

Vijećnici Naroda i Pravde predložit će da se taj novac usmjeri za potrebe koje su od koristi svim građanima Sarajeva.

Pozivamo i ostale vijećnike, bez obzira na stranačku pripadnost, da nas u tome podrže“, stoji na kraju saopćenja.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.