Naš izbor je SLOBODA. *Arhiva

BiHIlijaš

Poštovane građanke i građani, ja sam Ćamil Duraković, nezavisni kandidat za potpredsjednika entiteta Republika Srpska, iz reda bošnjačkog naroda.

Zbog odsustva volje probosanskih političkih partija da ujedinjeno djeluju na području entiteta Republika Srpska i zbog nezrelosti bošnjačkih političkih lidera u ovom entitetu, kandidovao sam se kao nezavisni kandidat.

Za razliku od većine drugih kandidata, članovi moje porodice i ja živimo u Srebrenici i zbog toga sam svjestan realnih problema sa kojima se susrećemo mi povratnici.

S obzirom da nijedna probosanska politička partija nema dovoljan kapacitet da sama preuzme odgovornost za bošnjački narod u entitetu Republika Srpska, vjerujem da, kao povratnik i nezavisni kandidat, imam najviše potencijala da zastupam interese Bošnjaka.

Kao građanin entiteta Republika Srpska, svakodnevno doživljavam i proživljavam nepravednu politiku prema Bošnjacima u ovom entitetu, zajedno sa članovima porodice i prijateljima.

Zato smatram da je potrebno izgraditi novu politiku.

Takva politika će odlučno preuzeti odgovornost da zaštiti političke i građanske slobode, i da se izbori protiv nepravde na etničkoj i vjerskoj osnovi, sa kojom se mi povratnici susrećemo u proteklih dvadeset godina.

Svjedoci smo zloupotreba položaja, korupcije, organizovanog kriminala, kršenja Ustava, govora mržnje, negiranja genocida.

Ja ću se kao potpredsjednik boriti protiv ovih problema, koji su zajednički problemi Bošnjaka, Srba, Hrvata i ostalih.

Istovremeno ću raditi na jačanju povjerenja. Povjerenje će doprinijeti osnaživanju institucionalnih mehanizama kojima će se osigurati jednaka prava svim građanima.

Iskreno vjerujem u princip pravde i tražiću odgovornost za učinjena nedjela, te o tome informisati javnost.

Mi povratnici smo izgubili povjerenje u bošnjačke političke lidere, koji do sada nisu opravdali naša očekivanja.

Posebnu pažnju svog djelovanja ću posvetiti borbi za ravnopravnost u obrazovanju i pri zapošljavanju, te stvaranju novih i boljih uslova za suživot.

Svoju ogromnu energiju ću posvetiti budućnosti i razvoju ekonomije kao ključnog faktora za opstanak povratnika.

Mladi ljudi su posebno važni, ali bošnjački političari im se do sada nisu obraćali. Zato razumijem razloge njihovog neizlaska na izbore do sada. JA MLADE LJUDE DOBRO RAZUMIJEM, a uvjeren sam da i oni razumiju mene. Njihovi glasovi bit će presudni za budućnost i pozivam ih da glasaju za mene.

Pozivam sve građanke i građane Bosne i Hercegovine, u zemlji i svijetu, koji imaju pravo glasa na području entiteta Republika Srpska, da svoje povjerenje i budućnost ne prodaju i predaju onima koji ih godinama na isti način varaju.

Zbog zaštite vlastitih života izađite na Izbore i glasajte za mene.

Naš izbor je SLOBODA.

Autor članka je Redakcija sa 251 aktivnih i 907 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.