Naš izbor je SLOBODA. *Arhiva

BiHIlijaš

Poštovane građanke i građani, ja sam Ćamil Duraković, nezavisni kandidat za potpredsjednika entiteta Republika Srpska, iz reda bošnjačkog naroda.

Zbog odsustva volje probosanskih političkih partija da ujedinjeno djeluju na području entiteta Republika Srpska i zbog nezrelosti bošnjačkih političkih lidera u ovom entitetu, kandidovao sam se kao nezavisni kandidat.

Za razliku od većine drugih kandidata, članovi moje porodice i ja živimo u Srebrenici i zbog toga sam svjestan realnih problema sa kojima se susrećemo mi povratnici.

S obzirom da nijedna probosanska politička partija nema dovoljan kapacitet da sama preuzme odgovornost za bošnjački narod u entitetu Republika Srpska, vjerujem da, kao povratnik i nezavisni kandidat, imam najviše potencijala da zastupam interese Bošnjaka.

Kao građanin entiteta Republika Srpska, svakodnevno doživljavam i proživljavam nepravednu politiku prema Bošnjacima u ovom entitetu, zajedno sa članovima porodice i prijateljima.

Zato smatram da je potrebno izgraditi novu politiku.

Takva politika će odlučno preuzeti odgovornost da zaštiti političke i građanske slobode, i da se izbori protiv nepravde na etničkoj i vjerskoj osnovi, sa kojom se mi povratnici susrećemo u proteklih dvadeset godina.

Svjedoci smo zloupotreba položaja, korupcije, organizovanog kriminala, kršenja Ustava, govora mržnje, negiranja genocida.

Ja ću se kao potpredsjednik boriti protiv ovih problema, koji su zajednički problemi Bošnjaka, Srba, Hrvata i ostalih.

Istovremeno ću raditi na jačanju povjerenja. Povjerenje će doprinijeti osnaživanju institucionalnih mehanizama kojima će se osigurati jednaka prava svim građanima.

Iskreno vjerujem u princip pravde i tražiću odgovornost za učinjena nedjela, te o tome informisati javnost.

Mi povratnici smo izgubili povjerenje u bošnjačke političke lidere, koji do sada nisu opravdali naša očekivanja.

Posebnu pažnju svog djelovanja ću posvetiti borbi za ravnopravnost u obrazovanju i pri zapošljavanju, te stvaranju novih i boljih uslova za suživot.

Svoju ogromnu energiju ću posvetiti budućnosti i razvoju ekonomije kao ključnog faktora za opstanak povratnika.

Mladi ljudi su posebno važni, ali bošnjački političari im se do sada nisu obraćali. Zato razumijem razloge njihovog neizlaska na izbore do sada. JA MLADE LJUDE DOBRO RAZUMIJEM, a uvjeren sam da i oni razumiju mene. Njihovi glasovi bit će presudni za budućnost i pozivam ih da glasaju za mene.

Pozivam sve građanke i građane Bosne i Hercegovine, u zemlji i svijetu, koji imaju pravo glasa na području entiteta Republika Srpska, da svoje povjerenje i budućnost ne prodaju i predaju onima koji ih godinama na isti način varaju.

Zbog zaštite vlastitih života izađite na Izbore i glasajte za mene.

Naš izbor je SLOBODA.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu redakcija@ilijas.net. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.

Povezane Vijesti

Šaljite nam vijesti, fotografije, najave, informacije bilo kakve vrste i mi ćemo ih objaviti ukoliko su prikladnog sadržaja i ne krše pravila sajta! Vaše dojave možete slati putem forme klikom na Dojavi Vijest ispod, na mail redakcija@ilijas.net ili porukom na Facebook fan stranici klikom ovdje.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.