Nastava u školama odvija se nesmetano, nema odusustva većeg broja učenika zbog bolesti *Arhiva

Info: Aktivni članci 450, Arhivirani članci 4170

Povodom novinarskog upita o izostancima učenika sa nastave zbog obolijevanja od gripe i varičela, ali i eventualne zabrinutosti roditelja, oglasilo se Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade KS.

Ministarstvo je u stalnom kontaktu s direktorima svih škola koji nas izvještavaju o broju djece koja zbog zdravstvenih razloga ne pohađaju nastavu. Prema raspoloživim podacima, trenutno u osnovnim i srednjim školama KS nije evidentirano niti jedno odjeljenje u kojem je odsutna trećina od ukupnog broja učenika. Redovni nastavni proces odvija se nesmetano, u skladu sa nastavnim planom i programom“, navode iz Ministarstva.

Poručuju da se kontinurano prati situacija, kao i do sada, te održava redovna komunikacija sa Ministarstvom zdravstva i Zavodom za javno zdravstvo KS.

Pratit ćemo upute nadležnih u ovoj oblasti kako bi, u slučaju potrebe, odgojno-obrazovne ustanove na vrijeme informisali o mjerama koje će se eventualno poduzeti u cilju zaštite naših učenika“, navode iz Ministarstva.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.