Nastavlja se rehabilitacija ulice Ivana Franje Jukića u Ilijašu *Arhiva

Info: Aktivni članci 321, Arhivirani članci 4695

Nakon sanacije velikog broja puteva na području Ilijaša na red je došla i rehabilitacija ulice u samom centru grada. Naime, radi se o rehabilitaciji ulice Ivana Franje Jukića kao i zaobilaznice koja vodi od Doma zdravlja ponovo na ovu ulicu.

5db37f933dcbe

Frezanje ove ulice je završeno a trenutno se radi na saniranju i popravci ivičnjaka i trotoara. Radove na asfaltiranju ove ulice možemo očekivati do kraja sljedeće sedmice.

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo – Direkcija za puteve kao investitor radova za koje su izdvojena sredstva u iznosu od 275.956,09 KM uveliko nastavlja brigu o putevima širom KS.

Izvođač radova je firma iz Ilijaša , a nadzor radova će vršiti Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Planirano je da radovi traju 62 dana (uključujući i vikende) u periodu od 10.10.2019.godine do 10.12.2019. godine.

Pozivamo sve građane koji koriste ovu ulicu da tokom izvođenja radova imaju strpljenja jer će dolaziti do povremenih zastoja a vjerojatno je moguća totalna obustava saobraćanja ovom ulicom.

5db40e39aa83c 5db40e6541aeb

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.