Ne zaboravite, zimsko računanje vremena počinje u nedjelju *Arhiva

Obavještenja

Ljetnjo računanje vremena završava se u nedjelju, 28. oktobra, u 3 sata ujutro kada će pomjeranjem kazaljki za jedan sat unazad početi zimsko računanje vremena.

Računanje vremena pomiče se za jedan sat unazad, tako da se 3 sata i 00 minuta računa kao 2 sata i 00 minuta, odnosno da se kazaljka sata pomakne za jedan sat unatrag.

Zimsko računanje vremena trajaće do 31. marta sljedeće godine.

Ranije ove godine predsjednik Evropske komisije Jean Claude Juncker izjavio je kako države EU trebaju što prije prekinuti praksu pomjeranja kazaljki. Tačnije, u anketi Evropske komisije učestvovalo je blizu 4,6 miliona ljudi od kojih se većina izjasnila za prestanak promjena kada je riječ o računanju vremena.

Autor članka je Redakcija sa 128 aktivnih i 1032 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE
IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.