FotoIlijašObavještenja i Oglasi

Neformalna grupa građana najavila proteste u Gornjim Malešićima

Neformalna grupa građana za sutra je najavila proteste u Gornjim Malešićima zbog kako kažu izvođenja radova o kojima nisu obavješteni. Protesti su najavljeni za sutra u 12 sati na mjestu izvođenja radova.

Prema našim saznanjima radi se o proširenju kapaciteta vodosnadbjevanja čije radove izvodi firma iz Žepča.

U ragovoru sa mještanima ovog dijela Malešića saznajemo da su radovi počeli i da se izvode bez da ih je iko obavijestio o tome a nezadovoljstvo je ponajviše u tome što se odnos prema njima sveo na nulu, to jeste niko ne mari za činjenicu da su trebali biti informirani o izvođenju radova. Takođe pristup i put je nekoliko dana haman pa neprohodan za vozila a planira se i sječenje nedavno urađenog asfalta.

Moramo pomenuti i gospodina Murat Kovač koji je za potrebe zajednice iznad svoje kuće dao zemljište kako bi se uradio bazen no kako nam je i sam kazao obmanjen je i stavljen u dilemu da li je ono iskorišteno u prave svrhe. On nam je isto tako kazao da će zbog povećanja kapaciteta akumulacije vode iznad njegove kuće ista biti ugrožena te traži pojašnjenje u vezi toga.

Nakon problema koji su mještani prijavili predsjedavajućem Savjeta MZ Malešići jutros je na teren izašao i općinski građevinski inspektor  koji je konstatovao da je dokumentacija za izvođenje radova uredna.

Mještani najavljuju pokretanje revizije kompletnog projekta.

5f632f2cea565 5f632f4238d3b 5f632f46111d8

Povezani članci

Back to top button