Nema potrebe za obustavom nastave zbog Corona virusa *Arhiva

Info: Aktivni članci 482, Arhivirani članci 4169

Vlada Kantona Sarajevo razmatrala je na današnjoj sjednici Informaciju o aktivnostima Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS za praćenje i analizu situacije izazvane Corona virusom. Nakon detaljne analize svih aktivnosti i stanja na terenu, kao i higijensko-epidemioloških izvještaja nadležnih službi, naglašeno je da trenutno nema potrebe za uvođenjem posebnih javno-zdravstvenih mjera u Kantonu Sarajevo, kao što su obustava nastave u školama, zabrana javnih okupljanja i slično.

Krizni štab djeluje prema utvrđenom Planu pripravnosti, u kome su jasno definisani koraci svih nadležnih aktera u skladu sa epidemiološkom situacijom u Kantonu Sarajevo. Poduzimaju se sve mjere i aktivnosti preporučene od Svjetske zdravstvene organizacije i ostalih relevantnih institucija. To se odnosi na sve mjere prevencije i predostrožnosti u cilju zdravstvene zaštite stanovništva od zaraznih bolesti“, naglasila je ministrica zdravstva Amela Sofić.

Vlada KS je na ovoj sjednici zadužila Krizni štab da proširi svoj sastav sa članovima iz Službe za protokol i press KS i Direkcije za robne rezerve KS, a kako bi se pravovremeno informisala javnost i djelovalo u skladu sa porebama nadležnih ustanova uključenih u ovu problematiku.

Za adekvatan odgovor na pojavu Corona virusa u našoj zemlji potrebna je maksimalna odgovornost, saradnja i zajedništvo kako zdravstvenih institucija i ustanova, tako i drugih javnih institucija na svim nivoima vlasti, medija, kao i svakog građanina pojedinačno”, naglašeno je također.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.