Nema reakcije na prodaju šehida na sumjivim portalima *Arhiva

Info: Aktivni članci 662, Arhivirani članci 3920

Nakon nekoliko pisanja Adema Ademovića o slučaju koji je otkrio,  reakcije nadležnih nema. Radi se o tome da je ukazao na problem korištenja informacija i zloupotrebe žrtava srebreničkog genocida, njih više od 9 hiljada, kako bi se pridobila materijalna (novčana) korist na portalu  HOPE&NOTE ruskog porijekla. 

Iako su ove teme osjetljive u našu redakciju došlo je još jedno pismo u kojem sam Adem tvrdi da je bilo pokušaja da se ova priča zaustavi, pismo prenosimo u cjelosti:


Doba dan želim svima.

Pokušao sam na najciviliraniji način skrenuti pažnju javnosti i institucijama BiH, na zloupotrebu naših žrtava Genocida na Ruskom portalu.

Nisam naišao na razumjevanje kod svojih sugrađana Srebreničana, a o institucijama da ne govorim. Razočaran sam na Moje Srebreničane, dotakli ste dno dna. ćutnjom na ovo sve. Ne znam kako se osjećate ali me čisto zanima kako će te svojoj djeci objasniti da niste htjeli reagovati na to da Vam neko očeve prodaje.

Što se institucija tiče;
1. Nisam razočaran jer izbjegavajući se uhvatiti u koštac sa ovim dokazujete koliko ste nesposobni.
2. Sve ste uradili da mi glas utišate.
3. Nije vrijeme još jer vjerovatno čekate predizbornu kampanju.
4. Pokušavate da izbjegnete pitanja časnih i poštenih novinara; Kako je došlo do zloupotrebe podataka žrtava genocida, ko je odgovoran za ovo sve, zbog čega niko nije do sad reagovao, i koja je svrha postojanja mnogih organizacija koje se bogate na račun srebreničkih žrtava?

Mnogi Srebrenčani još uvijek ili ne shvataju ozbiljnost ove manipulacije ili se drže one “Kad interes počne da radi, savjest počne šutjeti”.

Sto se mene lično tiče, neka slobodno, ako im je malo da njihovi stradali u Genecidu u Srebrenici stoje i prodaju se na ovom portalu, dodaju i one koje su i ranije a i kasnije sahranjeni.
Potrudit ću se na svaki način da ime svog oca sklonim sa onog rugla.

Ovim potezom ću pokazati da nisam nikakav politički projekat i da sem moralne reakcije nemam niti želim da imam bilo kakvu korist.

Dok ne prođu izbori 2020 za mene lično je ovo završena tema.
Već poslije oktobra mnogi koji će se obradovati pozicijama i suočit će se sa tužbama.
Prozivat ću lično od imena pa do organizacija koje su na bilo koji način povezane sa srebreničkim genocidom, a koje očigledno peru novac i ne rade ovo sto ja sada radim. Spriječavam da se skrnave žrtve po ko zna koji put.

Ta prozivka će biti i sudski potkovana jer pravni tim je upravo spreman. Da obradujem samo ove naše uhljebe, neće biti u Bosni i Hercegovini jer ovdje sam nažalost i Hodž i prestao da vjerujem.

Od mene toliko a Vama Srebrenčanima želim samo da se zamislite ako učite fatihu da ne zaboravite platit svijeću svom Šehidu na stranici HOPE & NOTE.

I na ruski bi bilo lijepo da se zahvalite svojim prodavcima šehida. SPASIBA

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.