Neozbiljnost građana u ozbiljnoj situaciji: Naredbe Federalnog štaba CZ moraju se poštivati

Info: Aktivni članci 508, Arhivirani članci 4169

Prema uputama i naredbi Federalnog štaba civilne zaštite od jutros su svi ugostiteljski objekti na području FBiH zatvoreni. Međutim kako nam javljaju zabrinuti čitaoci, u nekim firmama na području ilijaša, rame uz rame rade desetine, ako ne i stotine ljudi, a apoteke, supermarketi, banke i pekare još uvijek rade u redovnom radnom vremenu.

Moramo biti na oprezu o mogućim mjestima za prijenos korona virusa gdje god se nalazi veliki broju ljudi na jednom mjestu.

Čisto sumnjamo da bi moglo doći do problema širenja virusa ali kako bi to neki rekli, bolje spriječiti nego liječiti.

Također smo nakon naše posjete Ilijašu primjetili da iako, prema uputama da građani drže rastojanje od najmanje 1.5 m  ispred banaka u Ilijašu primjetili nepoštivanje preporuka izdatih od nadležnih institucija. Moramo napomenuti da se građani u redu ispred pošte u Ilijašu pridržavaju  rastojanja.

Apelujemo na sve građane da se drže pravila i preporuka, te da ne izlažu sebe i druge ljude bespotrebnom riziku od zaraze.

5e71fd2776ad75e71fc63710aa 5e71fc7f94d78

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.