Nepropisno odlaganje animalnog otpada: Uginula životinja bačena na području Gornje Karaule

Sadržaj objavljen pod brojem SN1/2101-111917-8298

Zastrašujući prizori nepropisnog odlaganja životinjskog otpada postali su svakodnevica u Bosni i Hercegovini ali i u našem lijepom Ilijašu.

Ovakve slučajeve imali smo i ranije ali ovaj nam dolazi sa područja Gornje Karaule gdje je kao što se može vidjeti na fotografiji bačena uginula životinja. Prema našim informacijama lokacija je u u neposrednoj blizini naselja.

O tome ko je i kada bacio ne možemo govoriti ali je bitno napomenuti da ovo psi lutalice raznose na šire područje a samim time mogu prenijeti i zarazu.

Takođe moramo napomenuti da je za ovakve prekršaje, prema postojećoj zakonskoj regulativi, moguće izreći kaznu od 200 do 5.000 KM, u ovisnosti o tome je li riječ o fizičkom licu ili firmi.

5ffc9600d5895

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim. Komentari na društvenim mrežama ne predstavljaju stavove portala IlijašNet te su odgovornost autora komentara.

Povezani članci

Back to top button