NiP poziva organizatore da odustanu od “povorke ponosa” u Sarajevu *Arhiva

Info: Aktivni članci 625, Arhivirani članci 4683

Iz stranke Narod i pravda pozvali su organizatore da preispitaju namjeru i potrebu organiziranja prve bosanskohercegovačke povorke ponosa koja je zakazana za septembar u Sarajevu.

U saopćenju ističu da u ionako “uzavreloj političkoj situaciji u BiH bilo kakva eskalacija može izazvati negativne posljedice”.

Zalažemo se za vladavinu prava, toleranciju i suživot svih različitosti, ali se protivimo organiziranju manifestacija koje neće popraviti, već mogu pogoršati ukupnu sigurnosnu situaciju u Sarajevu i šire. Ne negirajući prava svakog pojedinca na slobodu u svakom smislu, pozivamo organizatore povorke da vode računa o činjenici kako je velika većina građana Sarajeva protiv povorke, jer su u suprotnosti s tradicionalnim vrijednostima i njihovim vjerskim osjećanjima. Pozivamo organizatore povorke da vode računa i o činjenici da je sloboda čovjeka ograničena slobodom i pravima drugog čovjeka – kaže Ibrahim Kerla, član rukovodstva Naroda i pravde.

Oni ističu i kako su, imajući u vidu kompleksnost bosanskohercegovačkog društva moguće sigurnosne implikacije u vezi s održavanjem najavljene manifestacije.

Iz Naroda i pravde pozivaju organizatore da odustanu od organiziranja najavljenog događaja, a sve nadležne sigurnosne agencije od nivoa kantona do nivoa države, uključujući i OSA-u, pozivaju da maksimalno odgovorno urade procjenu stanja sigurnosti u svjetlu održavanja manifestacije, te moguće implikacije na ukupnu sigurnosnu situaciju, prenosi Avaz.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.