Nove cijene goriva na benzinskim pumpama u Federaciji BiH *Arhiva

BiH

U Federalno ministarstvo trgovine konstantno pristižu zahtjevi za odobrenje novih, nižih cijena goriva, potvrđeno je to iz centra za cijene i analizu tržišta.

“Zahtjevi se odnose na sniženje cijena dizela i benzina za pet do deset feninga. Cijene će biti od 2,26 do 2,41 KM, u zavisnosti od pumpe u Federaciji BiH. Smatramo da će i dalje dizel biti malo skuplji u odnosu na benzin”, dodano je iz Federalnog ministarstva trgovine.

Saznajemo da su vlasnici pumpi još krajem prošle sedmice uputiti obrazac ovom ministarstvu, što znači da snižavanje cijena se može očekivati već danas.

U prosjeku litar dizela u Federaciji BiH košta oko 2,46 KM, mada se već tokom dana ili eventualno sutra na nekim pumpama očekuje niža cijena.

Generalno, kako kažu u Ministarstvu trgovine, cijene bi trebale biti niže za oko pet feninga nego na kraju prošle sedmice.

Ovo je samo nastavak smanjenja cijena goriva u FBiH koje je krenulo 8. novembra. Od tada, ovo je drugo pojeftinjenje cijene goriva”, saopšteno je iz Federalnog ministarstva trgovine.

Autor članka je Redakcija sa 119 aktivnih i 1032 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.