Novi sadržaji i bogat program u Park “RAVNE 2” privukli desetine hiljada posjetilaca *Arhiva

BiHZanimljivosti

Arheološko-turistički park „Ravne 2“ s pravom se može nazvati najljepšim parkom u Bosni i Hercegovini, ali i mnogo šire, a brojni sadržaji, bogat program, te veliki broj posjetilaca, obilježio je i 2018.godinu. Tome je svakako doprinio i angažman nove programske direktorice, Azre Ohran Zubić, koja je svojim inovacijama i radom donijela i neke nove, prepoznatljive elemente u ovaj dio Bosanske doline piramida.

– Godina koja je na izmaku i za park „Ravne 2“ je bila uspješna i to na brojnim poljima. Osvježenja i sadržaji postali su svakodnevnica parka, pa smo tako uz već postojeće, prepoznatljive sadržaje, ove godine dobili i jednu sjajnu skulpturu, formirali smo i dio koji smo nazvali „Čarobna šuma“, a naši dragi prijatelji i donatori iz cijelog svijeta upotpunili su park i brojnim drugim sadržajima. Danas je ovo park mira, odmora, relaksacije, ali i zabave i edukacije. – ističe Azra.

Park „Ravne 2“ ove godine su posebno koristili školarci, kako iz Visokog, tako i cijele BiH, koji su u parku imali priliku za razgledanje, ali i edukaciju. Sredina godine je u park „Ravne 2“ dovela i volontere, koji su nakon dana napornog rada pronašli i nove ulaze u tunele, koji su, prema svemu sudeći, bili povezani sa postojećim ulazima u Prahistorijski podzemni labirint Ravne, a upravo proteklih dana su stigle i sjajne vijesti o starosti tih tunela.

5bffd77b3bfbf

– Pored pomenutih otkrića, ne mogu a da ne pomenem naše vrijedne uposlenike, koji se svakodnevno trude da park „Ravne 2“ bude i oaza čistoće i uređenosti. Naravno, već je postala tradicija održavanje brojnih sajmova, seminara, treninga, a tu su i naši tradicionalni festivali povodom dolaska ljeta i jeseni, koji su i ove godine u park „Ravne 2“ doveli brojne posjetitelje. Potrebe su iziskivale i izgradnju jedne konferencijske sale, pa smo i to uspjeli da riješimo, tako da park „Ravne 2“ sada posjeduje i jednu modernu, multimedijalnu konferencijsku salu, koja je, za naše uslove posebna i po tome što smo je dali na besplatno korištenje svima koji izraze potrebu za korištenjem tog prostora. – kazala nam je Azra Ohran Zubić.

U rezimeu je jako teško pomenuti sve ono što se tokom 2018.godine dešavalo u parku „Ravne 2“, ali ono što je najbitnije, ovo predivno mjesto je postalo prepoznatljivo i mamac, kako za ljude iz Visokog, tako i za ljude iz bližih i daljih gradova naše zemlje, koji u ovom parku pronalaze mir, odmor, relaksaciju, uživanje, ali i edukaciju i zabavu.

– 2018.godina je bila jako uspješna, kako smo već kazali imali smo brojne događaje, dobili brojne nove sadržaje, park je postao prepoznatljiv, a već od naredne godine pored svih pobrojanih stvari, park „Ravne 2“ će biti i mjesto gdje će se održavati Team building, moguće i neke sportske manifestacije za mlađe uzraste, naravno i predavanja, seminari, a ukoliko nam uslovi dozvole, ovu priliku bih iskoristila i da kažem da ćemo ove godine u sklopu Festivala povodom ljetnog solsticija, u parku „Ravne 2“ imati i možda jednu veliku regionalnu zvijezdu i fantastičan nastup o kojem će se pričati širom regije. – kazala nam je na kraju programska direktorica Parka „Ravne 2“, Azra Ohran Zubić.

Sadržaj ovog članka prenosimo sa Facebook@Preuzeto.
Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu redakcija@ilijas.net. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.

Povezane Vijesti

Šaljite nam vijesti, fotografije, najave, informacije bilo kakve vrste i mi ćemo ih objaviti ukoliko su prikladnog sadržaja i ne krše pravila sajta! Vaše dojave možete slati putem forme klikom na Dojavi Vijest ispod, na mail redakcija@ilijas.net ili porukom na Facebook fan stranici klikom ovdje.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.