Novi sistem naplate karata, centar za upravljanje prevozom i semaforima, displej table na stajalištima… *Arhiva

Info: Aktivni članci 526, Arhivirani članci 3594

Ministarstvo saobraćaja KS krenulo je u realizaciju projekata koji se odnose na novi sistem naplate karata u javnom prijevozu i saobraćajni centar iz koga će se upravljati javnim prevozom i semafornom signalizacijom. Elektronska naplata karata i izgradnja novih tramvajskih stajališta u sklopu su jednog projekta koji će sadržavati saobraćajni centar iz kojeg će se voditi kompletna kontrola svih linija i redosljeda vožnji u KS.

To znači da ćemo već u idućoj godini na svim našim stajalištima imati displej table koje će najavljivati kada dolazi vozilo, a bit će postavljene i kamere. Preko GPS-a ugrađenog u vozilima građani će putem aplikacije moći vidjeti dokle je došlo vozilo, a sve će se to sinhronizirati i pratiti iz saobraćajnog centra“, rekao je za Fenu ministar Adnan Šteta.

Kroz elektronsku naplatu karata i novi tarifni sistem napravit će se temeljita promjena.

“Danas imamo neuređen sistem naplate karata, jedna cijena je u trafici, druga kod vozača, a vožnja košta isto vozili se dvije ili 22 stanice. Kroz novi tarifni sistem i elektronsku naplatu karata to se mijenja, vožnja će moći biti po vremenskom intervalu, a jedinstvena beskontaktna karta će se moći dopunjavati, te koristiti u vozilima javnog prevoza kod oba prevoznika u KS”.

izvor: Vlada Kantona Sarajevo

TAGOVI:
/ /
Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.