Novo lice na meti Tužilaštva BiH i SIPA-e: Ko je Edita Kalajdžić i kakva je njena uloga u nabavci respiratora

Info: Aktivni članci 350, Arhivirani članci 4695

Mnoge je iznenadila informacija da je Tužilaštvo BiH zatražilo i izuzeće mobitela Edite Kalajdžić, sekretara Vlade FBiH.

Naime, kako je Raport otkrio, tužioci su od Suda BiH tražili usmeni nalog, jer su došli do saznanja da je ona brisala određene poruke koje je razmjenjivala na viberu.

Njeno ime je novo u aferi “Respiratori”, jer su do sada bili glavni akteri Fahrudin Solak i Fikret Hodžić, uz Hasana Ganibegovića, šefa Kabineta premijera.

Kako se saznaje, Kalajdžić je jedna od utjecajnijih službenika u Vladi FBiH, pa je tako imala značajnu ulogu u nabavkama, pa i ovoj spornoj koja je išla preko “Srebrene maline”.

Upravo je ona desna ruka Novalića, koja donosi preporuke o tome šta će se i kako nabavljati. Ona je i glavna spona Novalića sa Kriznim štabom.

Ona je i ranije potpisivala planove javnih nabavki za Sekretarijat Vlade FBiH.

Trenutno Kalajdžić prema funkciji ima ogromne ovlasti, što se vidi na zvaničnoj stranici Vlade FBiH.

Zanimljivo je da se Kalajdžić u Vladi zaposlila kao daktilografkinja, a Pravni fakultet je završila naknadno uz rad.

Također, važi za osobu blisku Asimu Sarajliću, kadru SDA.

izvor: Oslobodjenje.ba

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.