Obala rijeke Bosne u Malešićima odlagalište otpada (FOTO) *Arhiva

Info: Aktivni članci 515, Arhivirani članci 3594

Na samom početku moramo kazati da su obale rijeka odraz stanja ljudi koji prljaju sve oko sebe, uništavaju prirodu, ne shvatajući da uništavanjem prirode, uništavaju sami sebe.

Nepostojanje normalne politike i sistema upravljanja raznih vrsta otpada, kao i nepostojanje svijesti, savjesti i volje svih ljudi, mi imamo ovakve deponije na obali rijeke Bosne.

Ovo odlagalište smeća nalazi se u Malešićima ulicom prema naselju  Berovići.

Odlaganju otpada na ovoj lokaciji doprinosi i to što je odlagalište skriveno ispod nadvožnjaka autoputa, baš kao što je bio i slučaj sa deponijom u Luci koja je sanirana.

Na ovoj lokaciji nismo vidjeli natpis da je odlaganje smeća zabranjeno što doprinosi masovnom odlaganju otpada.

Općina Ilijaš bi na ovoj lokaciji trebala postaviti gabione kako bi se spriječilo dalje odlaganje otpada, a isto tako postavljanje znaka zabrane odlaganja otpada  preventivno bi djelovalo na ukidanje ovakvih pojava.

Takođe, apelujemo na lokalno stanovništvo da u svojoj lokalnoj zajednici prijave svako nelegalno odlaganje otpada članovima Savjeta mjesne zajednice ili na eko broj 033-660-000.

Ispod pogledajte fotografije koje smo zabilježili.

5df1fed004ca4 5df1fee132fa8 5df1fef05466d 5df1fefdd8b8a 5df1ff0b27425

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.