Obavijest za korisnike prava na besplatnu vožnju u javnom gradskom saobraćaju na području KS *Arhiva

Aktivni članci 683, arhivirano 2249. redakcija@ilijas.net

Obavještavaju se korisnici prava na besplatnu vožnju u javnom gradskom saobraćaju na području Kantona Sarajevo, koji pravo ostvaruju u skladu s odredbama Zakona o dopunskim pravima boraca-branitelja Bosne i Hercegovine (“Službene novine Kantona Sarajevo” broj: 45/12- Prečišćeni tekst, 26/14 , 46/17 i 18/19) da se provodi postupak revizije dosadašnjih korisnika prava, a koja je propisana Instrukcijom Ministarstva za boračka pitanja Kantona Sarajevo o provođenju Zakona o dopunskim pravima boraca-branitelja Bosne i Hercegovine u postupku ostvarivanja prava na besplatnu vožnju u javnom gradskom saobraćaju na području Kantona Sarajevo broj: 06-02-19333/19 od 17.05.2019. godine.

U cilju dokazivanja ispunjavanja uslova za ostvarivanja gore navedenog prava korisnicu su obavezni dostaviti sljedeću dokumentaciju:

1. Ovjerena fotokopija lične karte;
2. Ovjerena CIPS-ova prijava boravka;
3. Ovjerena Izjava o izabranom Javnom prevozniku;
4. Izjava da će podnosilac zahtjeva prijaviti svaku promjenu koja utiče na ostvarivanje prva na besplatnu vožnju u javnom gradskom saobraćaju na području Kantona Sarajevo, te ukoliko se utvrdi suprotno vratiti uplaćena sredstva.

Dokumentaciju je potrebno dostaviti u Službu za opću upravu, boračko invalidsku i socijalnu zaštitu, ul. Ivana Franje Jukića br.2., 71380 Ilijaš u roku 15 dana.

[embeddoc url=”https://ilijas.net/ub/foto/2019/05/5ceec81d9f322.pdf” viewer=”google”]

Izvor: Općina Ilijaš

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu redakcija@ilijas.net. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Šaljite nam vijesti, fotografije, najave, informacije bilo kakve vrste i mi ćemo ih objaviti ukoliko su prikladnog sadržaja i ne krše pravila sajta! Vaše dojave možete slati putem forme klikom na Dojavi Vijest ispod, na mail redakcija@ilijas.net ili porukom na Facebook fan stranici klikom ovdje.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.