Obavještenje/demant Savjeta MZ Ilijaš Grad vezano za objavu OO SDP Ilijaš

Redakcija 14. sep 2021 ID: 23077

Savjet MZ Ilijaš Grad na svojoj oficijelnoj Facebook stranici objavio je obavještenje/demant vezano za objavu OO SDP Ilijaš a koja se tiče početka radova na redizajnu i uređenju dijela ulice 126. Ilijaške brigade u Ilijašu kod A1 zgrade.

Sporno obavještenje možete pogledati u nastavku:

6140623c7db69

Obavještenje tj. demant Savjeta MZ Ilijaš Grad vezano za objavu OO SDP Ilijaš prenosimo u nastavku:

-“Ovim putem ispred Savjeta MZ Ilijaš Grad, želimo da obavijestimo građane da je Savjet MZ Ilijaš Grad u nekoliko navrata pisao inicijative vezane za rekonstrukciju dijela ulice 126. Ilijaške brigade (kod A1 zgrade) te da smo dobili potvrdan odgovor vezano za implementaciju projekta.

Molimo pomenutu političku partiju da tuđe inicijative i građanski aktivizam ne pripisuje sebi bez da su se o tome raspitali ili dobili provjerenu informaciju od Općine Ilijaš.

18. jula 2019. godine, uputili smo inicijativu sa zahtjevom za rekonstrukciju pomenute ulice. Nedugo nakon toga, na listu prioriteta radova u MZ Ilijaš Grad, također je uvrštena pomenuta ulica, kao jedan od 3 najbitnija prioriteta.

2. novembra 2019. godine donesena je Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača.
Smatramo da je svaka pomoć vezana za poboljšanje života građana ove mjesne zajednice i Ilijaša dobrodošla, ali se ne slažemo sa populističkim objava političkih subjekata, jer se time degradira rad mjesnih zajednica koje su oslonac svakog uređenog sistema.

Vijećnici Selmi Barić se zahvaljujemo na prepoznavanju problema u mjesnoj zajednici, međutim svi uslovi za početak izvođenja radova u vrijeme podnošenja incijative bili su ispunjeni.

Stop populizmu!

Savjet MZ Ilijaš Grad”, stoji u obavještenju Savjeta MZ Ilijaš Grad.

61406253e667a

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sadržaj iznad je u naš sistem unešen 14. sep 2021 @11:30 od strane autora Redakcija osim ako nije navedeno drugačije (preuzeto, izvor obavezan) i numerisan je unikatnim brojem SN1/2109-141130-23077 koji možete koristiti tokom prijave kako bi znali o kojem se sadržaju radi. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim. Komentari na društvenim mrežama ne predstavljaju stavove portala IlijašNet te su odgovornost autora komentara.
Želite li dostaviti saopćenje za javnost, dojaviti vijest, najaviti događaj ili se reklamirati na portalu IlijašNet kontaktirajte nas na:
Email: ilijasnet@gmail.com
Viber poruke: +387 62 118 465
Facebook poruke: Facebook Poruka

Povezani članci

Back to top button