Obavještenje iz Centralne džamije za Ilijaš

Redakcija 12. maj 2021 ID: 15968

Obavještenje iz Centralne džamije za Ilijaš

UPUTSTVO ZA BAJRAM
Reisul-ulema je dao uputstvo za organizaciju vjerskih aktivnosti u danima Bajrama, u kojem se, između ostalog, nalaže sljedeće:
– Bajram-namaz će se obaviti u četvrtak,13.maja 2021. godine po Takvimu Islamske zajednice u BiH, u 6:02′ za Sarajevo, a pridržavajući se proračuna vremenske razlike za svako mjesto na području Islamske zajednice u BiH.

Bajram-namaz će se klanjati tako što će se upotpuniti dva rekata namaza, tekbiri, hutba i dova.
– Klanjanje sabah-namaza obavit će se u skladu sa ranijim datim instrukcijama odlukama i uputstvima, s tim da se džematlije do bajram-namaza neće zadržavati u džamiji.
– Džematski odbor će pripremiti prostor i upoznati džematlije da su dužni primjenjivati važeće propise nadležnih državnih organa koji se odnose na zaštitu od pandemije korona virus (dezinfekcija, maske, fizičko odstojanje i drugo).
– Preporučuje se rizničnim grupama društva da izbjegavaju boravak u zatvorenom džamijskom prostoru prilikom obavljanja bajram-namaza.
– Dan šehida obilježit će se na otvorenom prema važećem Protoklu o obilježavanju Dana šehida, a programe u zatvorenom realizirati prema važećim epidemiološkim mjerama.

Ovom prilikom obavještavamo da će se u Centralnoj džamiji za džemate na području općine Ilijaš, drugi dan Bajram na Dan šehida proučiti Jasin i dova  šehidima Bosne i Hercegovine.

Pozivamo sve naše džematlije da dođu u Gradsku džamiju Novi Ilijaš gdje će s početkom u 12:00 sati započeti prigodno učenje.

BAJRAM MUBAREK OLSUN!

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sadržaj iznad je u naš sistem unešen 12. maj 2021 @13:41 od strane autora Redakcija osim ako nije navedeno drugačije (preuzeto, izvor obavezan) i numerisan je unikatnim brojem SN1/2105-121341-15968 koji možete koristiti tokom prijave kako bi znali o kojem se sadržaju radi. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim. Komentari na društvenim mrežama ne predstavljaju stavove portala IlijašNet te su odgovornost autora komentara.
Želite li dostaviti saopćenje za javnost, dojaviti vijest, najaviti događaj ili se reklamirati na portalu IlijašNet kontaktirajte nas na:
Email: ilijasnet@gmail.com
Viber poruke: +387 62 118 465
Facebook poruke: Facebook Poruka

Povezani članci

Back to top button