OBAVJEŠTENJE IZ UDRUŽENJA 126. BRIGADE ILIJAŠ *Arhiva

Obavještenja

P R O G R A M   OBILJEŽAVANJA  DANA 126. BRIGADE ILIJAŠ U 2018. GODINI

29.06.2018. (Petak)

09,30 sati

Posjeta mezarjima i grobljima i odavanje počasti šehidima, pognulim i umrlim borcima i civilnim žrtvama rata: Breza I i II, Lješevo, Misoča, Stari Ilijaš, Salkanov Han, Solakovići, Kamenica, Solun… i katolička groblja: u Brezi i Stupama (Desava).

12,00 sati

Tevhid za sve šehide i civilne žrtve rata sa područja općine Ilijaš u Gradskoj džamiji u Ilijašu.

30.06.2018. (Subota)

08.15 – 08.30 sati

Postrojavanje ratnih veterana i drugih učesnika ispred KSC Ilijaš i pohod na Čemersku planinu pod motom: „Ratnim stazama jedinica 126. (Ilijaške) brigade“ .

10.15-10-45 sati

Dolazak na Korita i posjeta Spomen obilježju “Korita 92-95, odmor, formiranje kolone i polazak  na Čemersku planinu,

12.00 – 15.00 sati   

Dolazak na Starčevinu, upoznavanje sa prostorom Čemerske planine i okoline, sat historije o borbenim dejstvima koje je izvodila 126. brigada u sadejstvu sa drugim jedinicama ARBiH, ručak i kulturno zabavn program.

Pohod će se obaviti kombinovanim maršem pravcem: Ilijaš-Ljubina-Povoča- Korita (autobusom), Korita-Zavor-Starčevina  (pješice)  i natrag obrnutim smjerom.

  • – Za sve učesnike marša obezbjeđeni su sendviči i osvježenje
  • – Prijave za marš se mogu  izvršiti na telefon  062/923-704

01.07.2018. (Nedjelja)

10,30 sati

Misa zadušnica u Katoličkoj crkvi u Ljubini za poginule i umrle branitelje i civilne žrtve rata sa područja općine Ilijaš i Župe Čemerno.

19.00 sati

Polaganje cvijeća na Centralnom Spomen-obilježju šehidima i poginulim borcima u Ilijašu.

19.15 sati

Svečana akademija u povodu 25 godina od formiranja 126.Ilijaške brigade (plato ispred KSC Ilijaš).

                                                                                                            UPRAVNI ODBOR

Autor članka je Redakcija sa 139 aktivnih i 784 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net | +387(0)62 118 465

#IlijašNet #iNet | 2018 IlijašNet© Prvi u Ilijašu
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.