Obavještenje Općine Ilijaš povodom dočeka Nove godine *Arhiva

Info: Aktivni članci 616, Arhivirani članci 4683

Program Javnog dočeka Nove 2019. godine će se održati 31.12.2018. godine u terminu od 22:00 do 01:00 sat, dok je u 00:00 planiran novogodišnji vatromet.

Obavještavmo građane i vlasnike poslovnih objekata u blizini gradskog trga u Ilijašu, da je prilikom Javnog dočeka Nove godine, moguće aktiviranje alarma zbog razglasa velike jačine.

U terminu od 17:30 do 02:00 sata na parkingu ispred sportske sale biće zabranjeno parkiranje.

U cilju kvalitetne organizacije navedenog događaja na terenu će biti angažovani pripadnici Policijske stanice Ilijaš i zaštitari agencije za zaštitu imovine i ljudi, kako bi se građanima omogućio siguran i miran doček Nove godine.

Ovom prilikom apelujemo na građane da ne učestvuju u nabavci i preprodaji petardi i drugih pirotehničkih sredstava, čijom upotrebom se narušava javni red i mir, uznemiravaju građani, a vrlo česta su povređivanja, naročito osoba mlađe životne dobi. Napominjemo da je posjedovanje na javnom mjestu, paljenje, ustupanje, prodaja, kupovina i nuđenje petardi, kao i drugih pirotehničkih sredstava, bez odobrenja nadležnog organa, prekršaj definisan Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Kantona Sarajevo.

U navedenim slučajevima predviđene kazne za učinoce su od 300.00 do 900.00 KM, a za roditelje – usvojioce, odnosno staraoce maloljetnih prekršilaca prekršajne sankcije su od 400.00 do 1.200.00 KM.

Uprava policije apeluje na građane, a posebno na roditelje, da poduzmu sve kako bi se korištenje pirotehničkih sredstava izbjeglo, a time i spriječilo povređivanje osoba, kao i sve druge neželjene posljedice do kojih dolazi korištenjem pirotehničkih sredstava.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.