Obavještenje roditeljima o nastavku provođenja vakcinacije djece

Info: Aktivni članci 331, Arhivirani članci 4695

U skladu sa  preporukom Zavoda za javno zdravstvo FBiH JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo nastaviće sa provođenjem Programa obavezne imunizacije stanovništva protiv zaraznih bolesti.

S obzirom na aktuelnu epidemiološku situaciju uzrokovanu pandemijom COVID-19,  izbjegavanje, miješanja bolesne i zdrave djece u čekaonici, kao i prisustva većeg broja  zdrave djece i pratnje u čekaonici roditelji trebaju telefonski kontaktirati nadležne dispanzere za predškolsku i školsku djecu  kako bi dobili termin za pregled/vakcinaciju.

Cilj nam je da sva djeca budu kompletno i pravovremeno vakcinisana.

Imajući u vidu raspoloživost stručnog  kadra, aktuelnu epidemiološku situaciju i životnu dob djece, što prije se trebaju javiti roditelji djece kojima je, nakon otpuštanja iz porodilišta, preporučeno da se u dobi od ~ jedan (1) mjesec jave u nadležni dječiji dispanzer, kao i dojenčad koja trebaju nastaviti sa daljnjom primovakcinacijom (kasne sa preporučenom vakcinacijom).

S  ciljem sprečavanja širenja COVID-19 roditelji prilikom dolaska u Dom zdravlja  trebaju prakticirati preporučene preventivne mjere:

  • nošenje zaštitne maske
  • nošenje zaštitnih rukavica
  • održavanje  socijalne distance (držanje razmaka između osoba ~2 metra).

Molimo Vas da djecu dovedete u zakazanom terminu na pregled/vakcinaciju  sve s ciljem pravovremene zaštite Vaše djece od zaraznih bolesti koje se  jedino mogu spriječiti vakcinacijom.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.