Obavještenje za učenike IX razreda o polaganju eksterne mature u školskoj 2018/2019. godini *Arhiva

Aktivni članci 786 od 808, Arhivirani članci 2404 od 2419

Ministarstvo za obrazovanje nauku i mlade Kantona Sarajevo, u skladu sa Zakonom o osnovnom obrazovanju i odgoju (“Službene novine Kantona Sarajevo ” broj 25/17 i 33/17) i Pravilnikom o polaganju eksterne mature ” Službene novine Kantona Sarajevo” broj 25/18 i 17/19), provodi eksternu maturu u osnovnim školama na području Kantona Sarajevo.

U skladu s tim, obavještavamo učenike IX razreda da će se polaganje eksterne mature u školskoj 2018/2019. godini obaviti po sljedećem rasporedu:

1. Srijeda, 19.06.2019. godine
– u 09,00 sati – Bosanski jezik i književnost, Hrvatski jezik i književnost, Srpski jezik i književnost;
– u 12,00 sati – Engleski jezik

2. Četvrtak, 20.06.2019. godine
– u 10,00 sati – Matematika.

Napomena;
– Ispit počinje u tačno određeno vrijeme;
– Učenici su obavezni doći u školu 30 minuta prije početka polaganja;
– Na ispitu će koristiti hemijsku olovku plave ili crne boje;
– Na ispitu nije dozvoljen razgovor među učenicima;
– Učenik je dužan da na ispitu postupa po uputstvima dežurnih nastavnika. u slučaju da učenik ne poštuje uputstva data od dežurnog nastavnika bit će udaljen sa ispita;
– Kad učenik završi sa izradom testa treba da pozove dežurnog nastavnika podizanjem ruke i nakon predaje testa napusti prostoriju tako da ne remeti rad drugih učenika;
– Eksterna matura se polaže dva dana, a dužina trajanja svakog ispita je 60 minuta. Učenik može napustiti ispitnu prostoriju tek nakon 30 minuta trajanja ispita, uz dozvolu dežurnog nastavnika.

Molimo vas da poštujete pravila polaganja eksterne mature.

Učenicima želimo mnogo sreće i uspjeha na ispitu!!

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu redakcija@ilijas.net. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Šaljite nam vijesti, fotografije, najave, informacije bilo kakve vrste i mi ćemo ih objaviti ukoliko su prikladnog sadržaja i ne krše pravila sajta! Vaše dojave možete slati putem forme klikom na Dojavi Vijest ispod, na mail redakcija@ilijas.net ili porukom na Facebook fan stranici klikom ovdje.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.