Obilježavanje godišnjice donošenja odluke o organizovanju i pružanju otpora u MZ Gajevi *Arhiva

IlijašObavještenja

Iz Udruženja „RVI“ Ilijaš obavještavaju građana općine Ilijaš da će se u ponedjeljak 23.aprila 2018. godine sa početkom u 10:00 sati u mjestu Gajevi, lokalitet Lokva obilježiti godišnjica donošenja odluke o organizovanju i pružanju otpora agresiji na Bosnu i Hercegovinu na području Srednjeg i šire, uključujući djelove općina: Vareš,Olovo, Sokolac i Vogošća.

Tog dana okupit će se preživjeli učesnici savjetovanja, govorit će se o značaju donošenja odluke za dalji tok rata na tom području, sjetiti se svih onih koji su život dali za odbranu domovine.
Ovim putem pozivaju se svi preživjeli učesnici, njihove porodice i drugi građani da dođu na Lokvu i svojim prisustvom uveličaju značaj ovog dana i uz prigodan program osvježe sjećanje na ovaj događaj.

Planirani program:
-9:45 sati okupljanje na spomen obilježju na Čevljanskom polju,
-10:00 sati polaganje cvijeća na spomen obilježju Čevljansko polje,
-10:30 sati obilježavanje događaja na lokalitetu Lokva i prigodan program povodom obilježavanja ovog značajnog događaja.

Da se ne zaboravi!

5ad6f757b1f59

Autor članka je Redakcija sa 141 aktivnih i 784 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net | +387(0)62 118 465

#IlijašNet #iNet | 2018 IlijašNet© Prvi u Ilijašu
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.