Predstavljamo Vam
Ispod su neki od linkova koji predstavljaju Ilijaš

Obilježavanje godišnjice odbrane Salkanovog Hana i Popovića

Danas je obilježena godišnjica odbrane Salkanovog Hana i Popovića. U sklopu ovog obilježavanja održan je Memorijalni turnir u malom nogometu, » TUFO ALIĆ «, koji se već dugi niz godina održava u znak na poginulog borca Tufu Alića.

Obilježavanju godišnjice prisustvovale su mnoge zvanice: predstavnici udruženja, mjesnih zajednica, Općine Ilijaš kao i Ministar za boračka pitanja u Kantonu Sarajvo Muharem Fišo.

Predsjednik Organizacionog odbora obilježavanja godišnjice Mehmed (Mede) Kozić uručio je zahvalnice ministru za boračka pitanja KS Muharemu Fiši, općinskom načelniku Akifu Fazliću, Predsjedniku savjeta MZ Mrakovo, kao i veteranima Salkanu Koziću i Ćosić Asimu, te firmi ”Bilal d.o.o” iz Misoče. Nakon polaganja cvijeća na Spomen obilježju šehidima i poginulim borcima Popovića i Salkanovog Hana, program obilježavanja ”Dana odbrane Popovića i Salkanovog Hana” nastavljen je odigravanjem drugog kruga utakmica Memorijalnog turnira „Tufo Alić“.

Takmičenju u malom nogometu prijavljeno je 14 ekipa. U nastavku pogledajte fotografije koje smo zabilježili tokom dana.

Prijavi Članak

Ukoliko smatrate da sadržaj koji se nalazi u članku nije trebao i ne smije biti objavljen molimo vas da to prijavite i navedete vaše razloge. U interesu nam je da su sve objavljene informacije tačne. Molimo vas da nam ako imate dodatnih informacija vezano za ovaj članak iste pošaljete putem ove forme. Hvala vam, Redakcija Ilijas.net Portala