Obilježena 26. godišnjica Jedinstvene organizacije boraca JOB “Unija veterana” KS *Arhiva

Upriličen i prigodan kulturno-umjetnički program

BiH

Svečana akademija povodom obilježavanja 26. godišnjice Jedinstvene organizacije boraca “Unija veterana” Kantona Sarajevo i obilježavanja Dana veterana održana je večeras u Domu Oružanih snaga BiH.

Prisutnim članovima JOB-a i drugih organizacija obratili su se predsjednik “Unije veterana” KS Ismet Imamović, general Ismet Hadžić Mutevelija, te ministri za boračka pitanja KS i FBiH Muharem Fišo i Salko Bukvarević.

Imamović je naglasio da će nastaviti borbu za donošenje zakona o pravima demobilisanih boraca, koji je bio pripremljen, ali nije usvojen zbog nekih stranaka koje su sve ispolitizirale.

General Hadžić je ukazao da ima više od 1.400 udruženja i u dosta njih su ljudi koji gledaju svoj, a ne borački interes te je poručio da treba smanjiti broj udruženja, a da JOB treba napraviti prekompoziciju rada.

Na svečanosti uručena su priznanja i zahvalnice zaslužnim članovima “Unije veterana”, a godišnjica je obilježena i prigodnim kulturno-umjetničkim programom.

TAGOVI:
/ / /
Foto: Avaz. Naš sistem automatski ubrizgava logo na svaku sliku.
Autor članka je Redakcija sa 129 aktivnih i 1032 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.